Japans restaurant Oishi Fusion

Aandacht voor ‘tijd nemen’ bij ‘Burgemeestersontbijt’ in raadhuis

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de raadsinformatieruimte van het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein stonden vrijdagochtend 8 november 2019 twee ontbijttafels gedekt. Zo’n 30 leerlingen van SO-school Bleyburgh waren uitgenodigd om samen met een aantal wethouders een gezonde start van de dag te maken. Het Nationaal Schoolontbijt vond voor de zeventiende keer plaats. Meer dan 2.750 scholen, ruim een half miljoen kinderen en zo’n 250 gemeenten deden er weer aan mee.

Twee lange tafels waren gedekt en bedekt met tal van gezonde ontbijtproducten. Het thema van het schoolontbijt van dit jaar was ‘Neem de tijd voor je ontbijt’. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Loco-burgemeester Piet Vat (SGP-ChristenUnie) en de wethouders Ben van der Plas (PvdA) en Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) mengden zich tussen het hongerige gezelschap. Vat opende het ontbijt en kwam samenvattend tot de conclusie dat een gezond ontbijt toch wel heel belangrijk is. Wat wel opviel, was dat er geen hagelslag op de tafels stond, dit vonden verschillende kinderen toch wel een beetje jammer. Er was rekening gehouden met de ‘Schijf van Vijf’. De kinderen konden kiezen uit onder andere volkorenbrood, krentenbollen, 30+ kaas, pindakaas, melk en fruit.
 
Tekst gaat verder onder tweet.

Het ‘Burgemeestersontbijt’ wordt gefinancierd door het Nationaal Schoolontbijt. De gemeente betaalt het symbolisch met een cheque voor Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland die opgroeien in een instabiele thuissituatie of een opvanglocatie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld