Japans restaurant Oishi Fusion

Sliedrecht Sport gastheer van Special Olympics sporters

SLIEDRECHT – Volleybalvereniging Sliedrecht Sport is mede door het Uniek-Volleybal programma uitverkozen om zaterdagavond 9 november 2019 in sporthal De Basis de afsluiting te mogen hosten van de succesvolle nationale campagne Play Unified. Dat gebeurt voorafgaand aan de wedstrijd van koploper in de Eredivisie Sliedrecht Sport Heren1 tegen Dynamo Heren1 uit Apeldoorn.

Special Olympics Nederland. Tafeltennisser Richard tijdens de European Games 2014 in Antwerpen. (Archieffoto via Sliedrecht Sport)

In deze campagne daagden Special Olympics sporters bekende sporters uit voor een challenge, die vervolgens ook plaatsvond. Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging die sportevenementen organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking om hun levenservaring te verbeteren. De komende periode wil Special Olympics zich inzetten om sporten voor verstandelijk beperkten verder te laten groeien binnen clubs. De afsluiting is in Sliedrecht. Sliedrecht Sport initiatief Uniek Volley sluit daar uitstekend bij aan, daarom zal de vereniging de gastheer zijn van deze beweging.

Drie Effies
Play Unified organiseert ontmoetingen voor verstandelijk beperkten met bekende sporters zoals Laura Dijkema, Epke Zonderland, Tess Wester en Arjen Robben. Zij gaan samen trainen, spelen, naar een wedstrijd kijken en zij vieren de overwinning of verwerken de nederlaag. De campagne heeft drie Europese Effies (jaarlijkse vakprijs voor effectieve marketingcommunicatie – red.) gewonnen en is nog in de race voor de Nederlandse variant. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld