Klucht toneelgroep Onder Ons in Lockhorst zorgt voor veel hilariteit

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT –  In partycentrum-theater De Lockhorst is zaterdagavond 16 maart 2019 de klucht ‘Laat mij maar lekker zitten’ uitgevoerd door toneelgroep Onder Ons. De klucht in twee bedrijven werd ten tonele gebracht voor een uitverkochte zaal.
 
Gevangene Wout moet zich ten opzichte van zijn echtgenote Martine verdedigen tegenover zijn collega Benny, die hier verkleed als vrouw op bed ligt… (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Komische verwikkelingen in een gevangenis boeiden het publiek van begin tot eind. Het verhaal speelde zich af in een pas geopende gevangenis met een cellentekort. Daardoor werden er twee gevangenen in één cel geplaatst.
 
Commotie
Een mannelijke gevangene, genaamd Wout, kreeg een medegevangene van de andere sekse in zijn cel. Diverse collega’s kwamen – al dan niet verkleed – op bezoek en verzonnen allerlei manieren om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Toen de bazige echtgenote van Wout in de gevangenis op bezoek kwam en zag dat hij een vrouwelijke medegevangene op zijn kamer had, was de commotie niet van de lucht. Wout wrong zich in allerlei bochten om te voorkomen, dat hij al te snel weer op vrije voeten kwam.
Tekst gaat verder onder tweet.

 
Staande ovatie
De rollen in deze door Peter Damen geschreven klucht werden gespeeld door Elsbeth Bonefaas, Inge van Breemen, Ludwig Klinzing, Daisy Klijn, Shanta Kniest, Wim Muis en Theus van Vliet. De regie was in handen van Laurens Sanders. De voorstelling van ruim anderhalf uur werd onderbroken door een pauze. Na de pauze ging het komische verhaal verder, de hilariteit werd steeds verder opgevoerd. Als dank voor het amusante, prachtige spel werden de artiesten na afloop beloond met een staande ovatie.

1 gedachte over “Klucht toneelgroep Onder Ons in Lockhorst zorgt voor veel hilariteit”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld