Korfballers Merwede/Multiplaat spelen gelijk tegen Albatros

SLIEDRECHT – Het eerste team van de Sliedrechtse korfbalclub Merwede/Multiplaat hebben zaterdag 16 maart 2019 in sporthal De Stoep gelijk gespeeld tegen ckv Albatros uit Zwijndrecht. Het spel eindigde met de stand 16-16. 

Merwede/Multiplaat heeft zich al veilig gespeeld, alleen de gasten nog niet. Dus de merwedianen moesten aan de bak tegen een tegenstander die de punten hard nodig heeft. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Dat Albatros de punten hard nodig had, was te zien in het begin van de wedstrijd. Door veel strijd en energie in de wedstrijd te brengen, nam de uitploeg direct het initiatief. Er werd strak verdedigd, waardoor Merwede/Multiplaat moeilijk tot score kwam. Albatros maakte wel de nodige doelpunten en kwamen al snel op een 1-6 voorsprong. De merwedianen wisten hierna wel mee te scoren, waardoor het gat niet groter werd. Doordat Albatros ook gewoon mee bleef scoren bleef er tot de rust een groot gat. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten bij een stand van 6-10.

Punten delen
In de tweede helft kwam Merwede/Multiplaat goed uit de kleedkamer en kwam weer op gelijke hoogte met de ploeg uit Zwijndrecht. Mede door het inbrengen van Jelle Wienk en Steffi van Wijngaarden speelden de rood-witten een betere tweede helft. Beide invallers bekroonden ook hun goede invalbeurt met een doelpunt. Door onder andere een doelpunt van de jarige Anne Marie Mosterd, kwam Merwede/Multiplaat op een 14-11 voorsprong. Jammer genoeg voor de thuisploeg kon de voorsprong niet vastgehouden worden en werd het weer gelijk. Met nog een paar seconden op de klok en een stand van 15-16, maakte Steven Bakker nog een belangrijke strafworp. Na de strafworp floot de scheidsrechter het eindsignaal en moesten beide ploegen de punten delen. Door deze uitslag staat Merwede/Multiplaat op de derde plaats. Zaterdag 23 maart 2019 staat er een uitwedstrijd tegen Maassluis op het programma, aanvang 15.45 uur.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld