Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Kinderraad kiest project voor op scholen

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De kinderraad van de gemeente Sliedrecht vergaderde woensdagmiddag 1 juli 2020 in het raadhuis. De kinderraad van Sliedrecht bestaat uit leerlingen van verschillende basisscholen.

De kinderraad werd begeleid door medewerkers van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS). Van der Borg deed de introductie, bekendmaking van de stemming en de afsluiting. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De scholenfracties van Prins Willem Alexander, Anne de Vries, Oranje Nassau, Johannes Calvijn, De Wilgen, Roald Dahl en Henri Dunant waren aanwezig. Van verschillende politieke partijen uit de gemeenteraad waren zogeheten buddies voor de kinderen aanwezig.

Stemmen
Iedere fractie kwam met een presentatie, waarin zij een project hadden bedacht. Tijdens de presentaties gaven zij uitleg over hun idee, de doelgroep en de verwachte kosten. Na afloop van de presentaties werd er gestemd. Daarbij werd gebruikgemaakt van een echt stemhokje, een rood potlood en een stembus.

Tekst gaat verder onder tweet.

Na het checken van de stemmen kwam fractie Oranje-Nassau – vertegenwoordigd door Loïs en Finn – als winnaar uit de (stem)bus. Zij hadden een ‘Muziekavontuur’ bedacht, waarbij kinderen met een beperking muziekinstrumenten gaan bespelen. Het idee is om dit op verschillende basisscholen in samenwerking met muziekleerkrachten te gaan organiseren. Daarbij worden dan ook kinderkoortjes gevormd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld