Kinderen vermaken zich tijdens Bijbeldag

SLIEDRECHT – In de Maranathakerk aan de Lijsterweg was het woensdag 24 februari 2016 een drukke boel. De kerk was het decor voor de KinderBijbeldag. Ook gebouw de Handpalm aan de Merwestraat werd die woensdag goed bezocht. Hier werd de TienerBijbeldag gehouden. In totaal bezochten bijna 250 kinderen het evenement van de Hervormde Gemeente.

De organisatie kijkt tevreden terug op de dag. (Foto Matthijs Huijzer)

Voor de groepen 1 tot en met 6 van de basischool was het thema ‘Kapot?! Gemaakt!’. Er was volgens de organisatoren van alles te doen voor de kinderen. Er werd gezongen en geknutseld. Ook werd een bijbelverhaal verteld. Daar konden de kinderen in een klein groepje over doorpraten. ’s Middags gaf Vrolijk Theater een voorstelling over ‘De Bouwplaats’. “De kinderen genoten van de avonturen met dokter Paula die iemand uit het publiek ging onderzoeken, van gorilla Bongo die hevig verliefd werd en van de bijzondere dingen die er te zien en te horen waren. Sommige kinderen kregen zelfs een rol in het verhaal. 

Radio dj’s
Volgens de Hervormde Gemeente was er in de Handpalm veel te doen voor de tieners. Het thema was ‘Psalm 119:105’. Hoogtepunten uit het programma waren volgens de organisatie de sketch, het keuzeparcours en levend monopoly. De basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 hadden hetzelfde programma als de tieners uit klas 1, 2 en 3 van de middelbare school, maar voor de laatste groep was er ook nog een bonte avond met twee ‘radio dj’s’ en daarna een nachtelijk ‘slaap’programma.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld