Taal Café en Financieel Café in Reling

SLIEDRECHT – Elke eerste donderdag van de maand is er een Grand Café-avond. De eerstvolgende avond staat gepland op 3 maart 2016 tussen 19.00 en 20.30 uur. Het Grand Café bestaat uit een Taal Café en een Financieel Café. Mensen kunnen er terecht voor vragen en advies. 

De Grand Café-avonden worden gehouden in gebouw de Reling aan de Industrieweg 13. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Bezoekers van het Grand Café kunnen zonder afspraak binnenlopen. Geschoolde vrijwilligers adviseren de bezoekers, volgens Welzijnswerk.

Taal Café
Het Taal Café richt zich op zowel leerlingen die beter Nederlands willen leren spreken, als op taalbegeleiders. Bij het Taal Café kan men bijvoorbeeld terecht voor vragen en advies over taalcursussen in de omgeving en ondersteuning bij huiswerk. Ook voor geïnteresseerde (nieuwe) taalbegeleiders kan er advies worden gegeven over lesmaterialen. Het Taal Café is een leesplek en een plaats van ontmoeting van leerlingen en begeleiders.

Financieel Café
Bij het Financieel Café kunnen bezoekers terecht voor vragen en advies op financieel gebied, zoals huur- en zorgtoeslag en het invullen van formulieren, zoals voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen, of voor hulp en advies bij het ordenen van de thuisadministratie. Ook als mensen niet goed kunnen rondkomen en advies nodig hebben bij budgetteren om de inkomsten en uitgaven in balans te brengen, kan men terecht bij het Financieel Café. Verder kunnen mensen ondersteuning bij het digitaal aanvragen van voorzieningen via de computer.

Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met Judy Weterings voor het Taal Café en Marjan Bisschop voor het Financieel Café, tel. 0184-416729.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld