Kinderen stralend middelpunt tijdens eigen Suikerfeest

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Een spontaan idee om de afsluiting van de vastenmaand Ramadan voor kinderen een nieuwe invulling te geven is zaterdagmiddag 22 april 2023 ‘in première’ gegaan. In de ISN Ulu moskee aan de P.C. Hooftlaan werd speciaal voor hen een ‘Suiker-speel-feest’ gehouden. De middag stond bol met activiteiten en het was tijdens de gezellige ontmoeting van families een drukte van jewelste.

Het haar van deze jongedame is al gevlochten, met schmink wordt de finishing touch eraan toegevoegd, haar ogen stralen. Kinderen krijgen stuk voor stuk de hoofdrol tijdens het speciaal voor hen georganiseerde Kindersuikerfeest. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Twee jongerenwerkers van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) waren in de gebedsruimte aanwezig om kinderen kennis te laten maken met lasergamen. Telkens twee groepjes van vijf kinderen stonden tegenover elkaar. Op het buitenterrein werd met een lang springtouw touwtje gesprongen, alleen of met een groepje tegelijk. Clown Takkie ging met verschillende kinderen op de foto en ook vermaakte zij hen met bellenblazen.

Tekst gaat verder onder tweet.

Féést voor kinderen
Binnen konden de kinderen hun kracht meten met touwtrekken. Voor schminken was ook veel belangstelling. Op verschillende handen en armen werd een plaktattoo geplaatst, die ook nog ingeschilderd werd. Verder was er de mogelijkheid om een kleurplaat te kleuren of een steen te beschilderen of te laten glitteren. Vanzelfsprekend was er ook drinken en zoete lekkernij voor de jeugd. 

8 gedachten over “Kinderen stralend middelpunt tijdens eigen Suikerfeest”

  1. Nou Jack, volgens berichtgeving op deze website is Pasen paaseieren zoeken, paasshows bezoeken en de op de foto met de paashaas. Dus neem me mijn onkunde niet kwalijk.

  2. @Jack: aan Pasen is juist heel veel aandacht besteed. Je moet maar eens teruglezen hoe vaak de paashaas, paaseieren en paasshows op deze site de revue zijn gepasseerd. Of heeft dat soms niks met Pasen te maken?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld