Weer lichtpuntjes voor Sliedrecht na winst op Bennekom

SLIEDRECHT – De tegenstanders die Sliedrecht deze competitie nog moet bestrijden bezetten momenteel nog de vijfde, zesde, achtste en negende plaats. Zaterdag 22 april 2023 werd op sportpark De Lockhorst de wedstrijd tegen nummer vijf Bennekom gespeeld. In een door Sliedrecht aardig gespeelde wedstrijd werd tegen het tegenvallende Bennekom verdiend met 1-0 gewonnen.

Sem v.d. Pijl (r) belaagt doelman de Haan. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Bennekom had met een vijfde plaats weinig meer te verliezen of te winnen. Wellicht dat de tegenstand van de gasten daarom ook wat tegenviel. Daarbij kwam ook nog dat hun sterkhouder in de verdediging, captain Just Berends halverwege de eerste helft geblesseerd moest uitvallen.

Tekst gaat verder onder foto.

Doelpuntenmaker Quinton Eugenia omzeilt zijn tegenstander. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Probeersel
Sliedrecht startte goed, met een nieuw “probeersel”, waarbij de kopsterke verdediger Sem v.d. Pijl in de punt van de aanval werd geposteerd. Met daaromheen de beweegbare en snelle Quinton Eugenia werden enkele kansen gecreëerd, maar kon de juiste richting nog niet worden gevonden. Verdedigend had Sliedrecht weinig moeite met de spaarzame tegenaanvallen van Bennekom en werd er geen enkele kans weggegeven.

Aarzeling
Al kort na de kantwissel profiteerde Quinton Eugenia handig van een aarzeling in de Bennekom verdediging en schoot onverwacht van dichtbij hard binnen (1-0). Een mooie opsteker voor Sliedrecht dat in het kwartiertje dat daarop volgde zo nu en dan toch de handen vol had aan het toen wel goed combinerende Bennekom dat met vier aanvallers ging spelen om de schade te herstellen. Naar gelang de tijd verstreek verslapte de tegenstand van Bennekom weer en kreeg Sliedrecht de controle weer terug.

Dicht bij succes
De beste kansen waren in het laatste kwart van de wedstrijd weer voor Sliedrecht. Een hard schot van Marciano Simonis op aangeven van Sem v.d. Pijl werd ternauwernood gered door keeper Christian de Haan en ook Quinton Eugenia was met zijn snelheid nog een paar keer dicht bij succes..

Alle lof
In de voorlaatste minuut had Sliedrecht wellicht nog een strafschop kunnen krijgen toen Eugenia niet helemaal reglementair werd afgestopt, maar de kleine voorsprong werf niet meer uit handen gegeven. Vermeldenswaardig is dat de grensrechter van Bennekom, de heer Adrie Andrea deze wedstrijd floot, omdat de aangestelde scheidsrechter (wegens een misverstand) niet was komen opdagen. Scheidsrechter Andrea verdient alle lof voor de manier waarop hij deze wedstrijd leidde. Zaterdag 29 april 2023 treedt Sliedrecht aan in de uitwedstrijd tegen Almkerk, aanvang 14.30 uur.