Gemengde estafetteploeg snelste bij Nationale Zwemcompetitie

SLIEDRECHT – Zwem- en polovereniging Door Water Fit zwom zaterdag 22 april het laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie en eindigt als vijfde in deze competitie. In totaal zijn er vijftien persoonlijke records (pr) en elf medailles behaald.

De wedstrijd in bronbad De Lockhorst. (Foto DWF)

De wedstrijd begon met de dames Lisa en Sanne Nederveen. De 50m vrije slag zwommen beide dames een pr van veertig honderdste. Lisa behaalde een gouden medaille en Sanne behaalde een zilveren medaille. Later op het programma stond ook de 100m wisselslag. Lisa verbeterde haar tijd met zeventig honderdste en behaalde een gouden medaille. Sanne verbeterde haar tijd met dertig honderdste en behaalde een zilveren medaille. Milan van Renswoude heeft laten zien snel te zwemmen. Als eerst zwom hij de 50m vrije slag. Waar hij zijn oude tijd verbeterde met één seconde. Dit was goed voor een zilveren medaille. De 50m schoolslag. Hij tijd van 51.42 en dit leverde zijn tweede zilveren medaille op van de wedstrijd.

Voorsprong
De heren kwamen in actie op twee verschillende afstanden. Op de 50m vrije slag zwom Bob Hogendoorn snel en behaalde een gouden medaille. Gevolgd door de 100m wisselslag waarbij Bob snel zwom naar nog een gouden medaille. Nick Hogendoorn zwom een PR van één seconde en dit was snel genoeg voor een bronzen medaille. Het team voor de 4x50m vrije slag gemengde estafette, bestaande uit Silas van Bekkum, Lisa Nederveen, Bob Hogendoorn en Sanne Nederveen. Startzwemmer Silas van Bekkum begon met een snelle start en maakte hier een voorsprong. Gevolgd door Lisa Nederveen die de voorsprong vergrootte. Als derde zwemmer kwam Bob Hoogendoorn die de voorsprong nog verder vergrootte en slotzwemmer Sanne Nederveeen finishte met een voorsprong van zes seconden.

Medailles
Verder zijn er medaille behaald door Anne-Lotte de Vreede (2e, 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Amy Ambachtsheer (1x), Kenji Bor (2x), Faye van Es (1x), Myrthe de Lange (2x), Chantal Voorsluijs (2x) en Sharon Voorsluijs (1x). De volgende wedstrijd is de Provinciale Kampioenschappen lange baan in Den Haag. Daar gaat een ploegje van DWF naartoe die daarvoor de limieten heeft behaald. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.