Oishi Fusion
VeiligGoed

Keesmaat (PvdA) treedt toe tot gemeenteraad als burgerraadslid

SLIEDRECHT – In de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 27 oktober 2020 wordt Joop Keesmaat (68) geïnstalleerd als burgerraadslid van de Partij van de Arbeid (PvdA). 

Joop Keesmaat treedt toe tot de gemeenteraad van Sliedrecht. (Foto PvdA Sliedrecht)

Keesmaat is geboren in Alblasserdam, zoon van een pijpfitter en trouwde met een Sliedrechtse. Dat bracht hem naar het Baggerdorp. Hij is ondernemer in de internationale zeesleepvaart en bijna met pensioen. Qua muziek helemaal blijven hangen in ‘the sixties’ met een grote voorkeur voor The Beatles en Leonard Cohen. Politiek is hij bovenal fervent aanhanger van de jarengeleden overleden PvdA’er Joop den Uyl en diens weldoordachte interpretatie van solidariteit en sociaal-democratie.

Zetelruil
Het is een stoelendans dit najaar bij de PvdA. Met de benoeming van Joop Keesmaat heeft de fractie van de PvdA twee burgerraadsleden. Het andere burgerraadslid is Esther Gruppen. Vertrekkend fractievoorzitter is Anton Huijzer (PvdA). Zijn zetel wordt ingenomen door oud-wethouder en raadslid Ben van der Plas. De tweekoppige fractie bestaat dan uit de raadsleden Van der Plas en Gökhan Torun. Van der Plas wordt fractievoorzitter.

3 gedachten over “Keesmaat (PvdA) treedt toe tot gemeenteraad als burgerraadslid”

 1. Geweldig, die overpeinzingen van Gijs v H. Die zorgen ervoor dat we steeds de feiten blijven zien en die zien er inderdaad niet goed uit.

  Maar positief denkend kan dit natuurlijk de grote ommezwaai worden. Als men transparantie bij elk genomen besluit in acht neemt dan stijgt de achting voor deze mensen die hun nek uitsteken in dit vreemde college direct mee is mijn verwachting.

  Maak een einde aan halve waarheden, zeg gewoon waarom en hoe een besluit is genomen en stop met zwijgen in alle talen over wat speelt.

  Succes toegewenst, er staan nogal wat geheimen op jullie te wachten dus direct starten met profileren.

 2. Beste Joop, van harte gefeliciteerd. Ik had uitgekeken naar samenwerking, maar daarvan zal met mijn a.s. vertrek uit de gemeenteraad helaas maar heel kort sprake zijn. Veel succes …
  Gerrit Venis,
  Fractie Geduld-2.0

 3. Geachte Hr. Keesmaat
  Bezint voor U begint
  Even terug P.v.d.A in 2006 3487 stemmen het effect van het wegsturen van M. Boeve ett, sorry suddert door tot 2018 naar 1182 stemmen verlies van 2305 stemmen.
  Ik lees stoelendans de kiezer wordt nu geconfronteerd dat de fractie steunt op 259 stemmen op persoonlijke titel is 22 % van de uitgebrachte stemmen
  Als kiezer kun je ,je afvragen Waar zijn Bestuurders en Politieke Partijen mee bezig?
  Opstappen,weggaan, elkaar wegsturende Bestuurders met Brevet van onvermogen om er samen in Positieve zin uit te komen Nee met een motie van wantrouwen hoe ver kan en mag je gaan?
  En dan een Bestuurder die het nodig vindt om een zetel mee te nemen op grond van 90 stemmen op persoonlijke titel resultaat een Draagvlak van 0.8 % van de uitgebrachte stemmen inwoners Sliedrecht
  Indien een Raadslid de Kiesdeler 549 stemmen heeft gehaald kan je daar nog vrede mee hebben maar 90 stemmen??
  Tot Slot er zijn inwoners die mijn telling niet snappen maar dat ter zijde.
  Waar is de kiezer mee geconfronteerd sinds uitslag verkiezing 2018

  1 Burgemeester 3 Wethouders 8 Raadsleden en Burger Raadsleden al dan niet uit zich zelf op stappen en weggestuurd Bestuurders.
  Zij vormen te samen op dit moment 5134 stemmen op Persoonlijke Titel dat is 45 % van de Uitgebrachte stemmen.
  Is het gek dat er in Sliedrecht de ZWM een Draagvlak heeft van 7848 stem en kiesgerechtende inwoners??

Plaats een reactie

*=Verplicht veld