Kamerkoor geniet weer van optreden en laat publiek meegenieten

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Na ongeveer anderhalf jaar zonder optreden kon vrijdagavond 9 juli 2021 eindelijk voor publiek worden gezongen. Kamerkoor Canticum Amicorum verzorgde in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt een zomeravondconcert met muziekstukken van Johann Sebastian Bach. De ongeveer 120 bezoekers – die verspreid door de kerk zaten – genoten van het aangeboden programma.

Na twee repetities in de stal van een boerderij van een van de koorleden en twee keer repeteren in een kerk gaf het koor weer het beste van haar kunnen. Na de lange en intensieve coronaperiode verlangden alle koorleden er weer naar om publiekelijk op te treden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het kamerkoor – dat uit ruim 25 zangers bestaat – stond onder leiding van Patrick van der Linden. Hij voorzag alle muziekstukken van een interessante toelichting. Het repertoire van deze avond bestond uit: ‘Lobet den Herrn’ (J.S. Bach), ‘Der Gerechte kömmt um’ (J. Kuhnau/J.S. Bach), delen uit ‘Du, Hirte Israel, höre’ (J.S. Bach) en delen uit ‘Tilge, Höchster, meine Sünden’ (J.S. Bach).

Online repeteren
De meeste koren hebben een moeilijke tijd achter de rug. Repeteren zonder in elkaars aanwezigheid te zijn is niet altijd eenvoudig. Canticum Amicorum repeteerde in de eerste lockdownperiode online via Zoom. Iedereen was in beeld maar kon elkaar niet horen. Tijdens de tweede lockdownperiode is gebruikgemaakt van het programma Jamulus. Daarmee konden de koorleden elkaar zien én horen. Het koor is tijdens de coronaperiode geen leden kwijtgeraakt. Voor de sociale interactie is verschillende keren gekozen voor een quiz of pubquiz.

Jubileumconcert
Canticum Amicorum is een christelijk kamerkoor uit de wijde omtrek van de Alblasserwaard. Het streeft naar een hoog niveau en de zangers zijn zeer gemotiveerd. Het koor is in 2001 opgericht en hoopt op zaterdag 27 november 2021 haar 20-jarig jubileumconcert te verzorgen, eveneens in de Grote Kerk. Op het programma staan dan verschillende Psalmbewerkingen van onder andere Sweelinck, Brahms, Purcell en Green.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld