Schaker Boom weet wat winnen is in vierde ronde GKD

SLIEDRECHT – In de vierde ronde van het Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek (GKD) heeft donderdagavond 8 juli 2021 Mike Boom in aanvallende stijl gewonnen van jeugdspeler Joshua Koers. Zo weet de jeugdbegeleider van Schaakvereniging Sliedrecht na een paar rondes van louter nullen weer wat winnen is.

Daarmee bewijst Mike Boom dat hij de juiste vorm weer heeft te pakken. Dat belooft nog wat voor de drie slotrondes. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Bovenaan heeft William Gijsen een gat geslagen met zijn concurrenten. Zelf wist Gijsen na een marathonpartij af te rekenen met een zich stug verdedigende Tim Schakel, terwijl de andere medekoploper na 3 rondes – Hans Klein – ook in het late eindspel onderuit ging tegen de eerste winnaar van het OKD, Willem Barendswaard. Gijsen heeft zodoende een half punt voorsprong op Barendswaard, terwijl een achttal spelers al op 1 punt achterstand staat, onder wie de medefavorieten Peter vd Bergh en Adrian Mensing en de oud-winnaars Henk Prins en Robert en Jerry vanRekom.

Nieuwkomer
Roel Post liet direct zien het schaken nog niet verleerd te zijn. Na een spannende partij wist nieuwkomer Post van Tim de Waard te winnen. Een veel belovende start! Ook Michiel vd Berg liet een goede vorm zien door in het eindspel op zeer nauwkeurige wijze wedstrijdleider Mark van Hulst te verslaan. Donderdag 15 juli 2021 heeft de vijfde ronde van het GKD plaats. Dan treffen koploper Gijsen en naaste achtervolger Barendswaard elkaar. Waarschijnlijk spektakel verzekerd!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld