Juweliersechtpaar Verhoef stopt ermee

SLIEDRECHT – Arie en Marian Verhoef stoppen begin volgend jaar met hun zaak ‘Juwelier Verhoef’. Een overname van de winkel aan de Kerkbuurt 97 behoort tot de mogelijkheden. Het is niet onwaarschijnlijk dat het bedrijf dan weer in handen van familie komt. De onderhandelingen lopen nog. Dat vertelde Arie Verhoef woensdag 7 oktober 2015 aan Sliedrecht24. 

Omdat Verhoef stopt met de winkel is het momenteel volop uitverkoop. (Foto Sliedrecht24)

Verhoef kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Zijn vader begon zo’n 70 jaar geleden al een winkel met onder andere sieraden. Het pand stond aan de Rivierdijk in buurgemeente Hardinxveld-Giessendam. Verschillende familieleden zitten in het juweliersvak. Ook bij Verhoef zit het vak in de genen. Hij nam 16 jaar geleden de beslissing dit beroep te gaan doen en nam samen met zijn vrouw de juwelierszaak aan de Kerkbuurt over van zijn zus Anja en zwager Hans. Het echtpaar Verhoef verkoopt sieraden en horloges.

“Jonge generatie”
Verhoef en zijn vrouw zijn allebei 60 jaar. Arie Verhoef: “De tijd is veranderd, denk aan Facebook en Twitter. We laten het vak nu graag over aan de jonge generatie. Als ik gestopt ben, ga ik niet stilzitten. Dat kan ik niet. Maar ik ga mijn tijd anders besteden. En ik probeer vrije dagen te plannen en op vakantie te gaan. Dat is nu moeilijk, omdat we samen de zaak runnen. En een bedrijf zoals wij hebben, laat je niet zo snel aan iemand anders over. We zijn al drie jaar niet op vakantie geweest.”

Contact
De winkel van Verhoef is een vertrouwd beeld in het winkelhart van Sliedrecht. Veel mensen uit Sliedrecht en omgeving weten de juwelierszaak van Verhoef te vinden. Het contact met de klanten vindt de eigenaar het leukste van het vak.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld