Jubileumconcert Canticum Amicorum krijgt gouden randje mee

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Kamerkoor Canticum Amicorum uit Hardinxveld-Giessendam verzorgde zaterdagavond 27 november 2021 een feestelijk jubileumconcert in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Alle koorleden mochten voor deze avond een aantal favoriete stukken aanleveren. Een selectie hiervan werd tijdens dit concert ten gehore gebracht. Het koor bestaat inmiddels twintig jaar.

Het kamerkoor – dat uit ruim 25 zangers bestaat – staat al sinds de oprichting onder leiding van Patrick van der Linden. De streefbezetting van het koor bestaat uit acht sopranen, acht alten, zes tenoren en zes bassen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Voor muzikale begeleiding zorgde het Ars Musica Orkest, ook onder leiding van Patrick van der Linden. Sopraan Marianne Colenbrander zong verschillende solopartijen. Het aanwezige publiek kon onder andere genieten van Johann Sebastian Bach’s motet ‘Lobet den Herrn’ en zijn cantate ‘Der Herr denke tan uns’. Ook modernere werken als ‘Jubilate in C’ van Britten en ‘De profundis’ van Nees stonden op het programma. Ook een korte Mars – ‘Marche’ van Francis Poulenc – droeg bij aan de afwisselende avond.

Première
Het concert maakte ook een première mee: dirigent Van der Linden schreef speciaal een nieuwe compositie op de tekst van Psalm 91 (‘Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten’), speciaal voor het jubileum van Canticum. Zo kreeg de avond aan het eind nog een extra gouden randje. Om de kelen van de zangers ‘te smeren’, was een kort pauzemoment ingelast. Het publiek – dat werd verzocht om te blijven zitten – kon tijdens dit moment genieten van twee luxe bonbons, die hen bij binnenkomst in een goudkleurig doosje was aangereikt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld