Vuilnisbak opgeblazen aan Rijnstraat

SLIEDRECHT – De vraag is of je het nog vuurwerk kan noemen. Misschien wel springstof. In iedere geval is in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 november 2021 met een flinke klap een einde gekomen aan een afvalbak aan de Rijnstraat.

De gemeentelijke gele bak is vernield. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Met tussenpozen waren in de omgeving gigantische knallen te horen, tot rond 03.00 uur toe. Een geliefde plaats om vuurwerk af te steken, is kennelijk ook de ruimte onder het viaduct A15 over de Stationsweg. Op meer plaatsen in Sliedrecht zijn het hele jaar door harde knallen te horen. Nooit wordt gemeld dat mensen zijn aangehouden, terwijl afsteken van vuurwerk niet is toegestaan. Vervangen van de gele vuilnisbak kost aan materiaal én arbeid tussen de € 500,– tot € 600,–.

5 gedachten over “Vuilnisbak opgeblazen aan Rijnstraat”

 1. Let op dit is maar het begin, nog een paar weken dan vliegen de postbussen, paaltjes, deksels van de putten weer in het rond.
  En tja er rijden boa s rond maar ja ik heb ze nooit eens zien uitstappen en vooral met dit weer dan word hun uniform nat.

 2. Boa,s enz zijn helemaal niet nodig. Als je een afvalbak op deze manier sloopt dan is er echt een flinke steek bij je los. Zie je er de lol van in? Maak dan een afspraak met een psychiater. Wacht hier niet te lang mee want het kon best eens druk zijn bij deze hulpverleners !!!!

 3. We hebben een heel fijn vuurwerkdetectiesysteem gehad (kosten € 50.000,00 voor de Sliedrechtse inwoners) maar op grond van de opgedane ervaringen en resultaten zou er een goede aanpak komen van een en ander.. ???????????????? (Wordt vervolgd)

 4. Tja.. handhaving is ver te zoeken tegenwoordig!
  Je ziet ze heel af en toe (BOA’s) met auto rondrijden in het dorp. Uitstappen en handhaven is blijkbaar te veel moeite.
  Politie is wegbezuinigd en hebben geen tijd meer om zich met dergelijke aso’s bezig te houden.
  Jammer dat Sliedrecht met de dag verder verpaupert.
  “SLDRCHT Groot in doen” was/is de slogan toch…?

 5. Wanneer gaan ze nu eens harder optreden en vaker controleren? Het is zo’n beetje het hele jaar door dat we vuurwerk horen. Dit wordt natuurlijk alleen maar erger als er niks aan gedaan wordt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld