Geldmaat maakt belofte niet waar; Pinautomaat nog altijd buiten gebruik

SLIEDRECHT – Het lijkt erop dat niemand betrokken bij Geldmaat het een lor interesseert. Na bijna twee maanden is de pinautomaat (en de stortautomaat) in de muur bij supermarkt Albert Heijn nog niet in gebruik. Ondanks de belofte van Geldmaat dat deze afgelopen week zou gaan werken.

De Geldmaat doet nog altijd niet, ondanks de belofte van het bedrijf. Ook deze zondag kan er dus nergens in Sliedrecht geld worden opgenomen. De winkels in Sliedrecht zijn dicht met uitzondering van in de middag Intratuin. De winkels met de pinautomaten waren gesloten. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Ook de Rabobank, de laatste bank die Sliedrecht verliet met een pinautomaat en betrokken bij Geldmaat, blijft al weken stil. Online krant Sliedrecht24 belt maandag met Geldmaat om te weten waarom geen actie is ondernomen en de automaten nog altijd niet werken. 

8 gedachten over “Geldmaat maakt belofte niet waar; Pinautomaat nog altijd buiten gebruik”

 1. De geldautomaat is sinds 24 nov in gebruik. Helaas was er volgens Geldmaat afgelopen zondag een storing met de dispenser waardoor er geen geld meer kon worden opgenomen. Zou nu weer moeten werken sinds maandagmorgen.

 2. Gelet op voorgaande reacties, misschien dat het boekje van de melkboer, bakker en groenteman weer terug komt bij storingen in het giraal systeem. Mogelijkheid voor AH, JUMBO, ALDI ?

 3. Ik wil u allen er even op attenderen dat we MOGELIJK wéér op een catastrofe van gigantische proporties afstevenen waarbij zo’n beetje iedere willekeurige burger in de kou kan komen te staan. En het is weer eens iets dat zichtbaar maakt dat er bij de staat totaal niet wordt nagedacht, laat staan intelligent en strategisch. Er kleeft namelijk één reusachtig nadeel, of beter, risico aan digitaal geld. Niemand kan de continuïteit èn veiligheid van electronische systemen garanderen. Stel je een grote, dagenlange storing voor die ALLE banken, het TOTALE elektronische geldverkeer zou treffen. En eenzelfde desastreus effect kan evengoed voorkomen uit een storing die het landelijke telefoonverkeer treft. We hebben dergelijke storingen de laatste jaren (al) een aantal keer gezien maar meestal (be)trof het dan slechts één of enkele banken of het telefoonverkeer dat via één of enkele telefoon providers liep. Stel je een dergelijke storing voor waarbij iets mis gaat dat op zijn minst meerdere dagen zou kosten om te herstellen… dan ineens zou NIEMAND meer wat dan ook kunnen kopen (of verkopen), noch kunnen aantonen wat voor saldo of bezit hij of zij heeft; geen enkele transactie zou mogelijk zijn, voor wie dan ook. DAN wordt ineens het grote, onomstotelijke voordeel van contant, tastbaar geld zichtbaar: het heeft (en geeft) een inherente, ‘ingebouwde’ zekerheid. Namelijk, het kan niet zomaar verdwijnen, want het bestaat ECHT: het is fysiek. Contant geld bestaat op een manier die verder gaat dan een onbekende reeks enen en nulletjes op onbekende plaatsen, waarvan je maar moet hopen en bidden dat daar nooit iets fout mee gaat. Persoonlijk denk ik dat dat zonder meer opweegt tegen de extra moeite en energie die het aan de gang houden van fysieke geld(verkeer) inderdaad vereisen – wat overigens óók gewoon werkgelegenheid betekent – en zelfs tegen de relatief kleine en lokale risico’s vanuit criminele hoek.

 4. Even aandacht.
  Wij wonen in het Rondeel, en laten met regelmaat ons hondje uit, en dan lopen we altijd langs de (niet meer bestaande Rabobank) Plots zagen wij afgelopen week dat er weer een afstort automaat in de wand waar deze altijd heeft gezeten is geplaatst. Of deze in werking is ?? Dat wij weten wij niet?
  Maar de kabouters hebben deze niet geplaatst. Dus als er iemand iets weet, en waarom nu ineens???
  Maar dat het een lachertje is dat je in de avond en weekend niet kan pinnen in Sliedrecht. Is een feit.
  En dat kunnen we ook onze ambtenaren aanrekenen. Want die vertegenwoordigen toch de inwoners van Sliedrecht. Dus ambtenaren!!! Kom met je luie kont uit die zeer comfortabele stoel. Trek je muil open, en kom op voor je inwoners die gezorgd hebben dat je in die luie stoel mag zitten, en zorg dat geldmaat niet op een ambtenarenmanier te werk gaat. Maar binnen nu en 3 dagen zorg draagt dat er op een normale manier door particulier en zakelijk gepind en gestort kan worden.
  Wij zijn er klaar mee.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld