D66 Sliedrecht wil weten hoe het staat met ventilatie in onderwijs

SLIEDRECHT – Gelet op de ernstige mate waarin Sliedrecht wordt getroffen door het aantal coronabesmettingen heeft D66 Sliedrecht enkele vragen gesteld aan het College van B & W. De partij wil graag dinsdagavond 30 november 2021 een antwoord van het college tijdens de online oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad. 

De vragen zijn gesteld door fractievoorzitter René de Munck (D66). (Foto gemeente Sliedrecht)

In de maatregelen afgekondigd door de regering van afgelopen vrijdag wordt niet overgegaan in het sluiten van het onderwijs. Door de regering is eerder aangegeven dat door betere ventilatie de overdracht van het virus wordt beperkt. Fractievoorzitter René de Munck (D66) vraagt het college de gemeenteraad te informeren hoe de ventilatie graad er op dit moment bijstaat. “Zijn de gelden van de Rijksoverheid inmiddels besteed? Zijn de gelden voldoende om aan een acceptabel ventilatie niveau te komen”, stelt De Munck.

Coronamaatregelen
Op scholen krijgen kinderen en leraren maandag voor het eerst te maken met de aangescherpte coronaregels. Om besmettingen te voorkomen moeten leerlingen vanaf groep 6 in de gang een mondkapje dragen. Ook krijgen zij het advies om twee keer in de week een zelftest te doen. Verder is scholen gevraagd looproutes in te stellen, de pauzes te spreiden en contacten tussen de verschillende klassen zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is de zogeheten ‘snottebellenrichtlijn’ aangescherpt, dat betekent dat kinderen ook bij lichte verkoudheidsklachten moeten thuisblijven en een test moeten doen.

2 gedachten over “D66 Sliedrecht wil weten hoe het staat met ventilatie in onderwijs”

  1. De kinderen krijgen zelftesten mee vanuit school! Zowel op mijn werk als op de school van mijn kinderen dus dat scheelt.

  2. Heel goede vragen naar mijn mening. Misschien goed heer de Munck, om dan meteen ook te vragen naar de beschikbaarheid van de zelftesten in Sliedrecht?

    En, als je toch bezig bent: gaan mensen die testen van ongeveer drie euro per kind, misschien wel 2 per week keer misschien wel drie kinderen en 2 volwassenen per gezin echt aanschaffen? Anders is het een theoretische aanpak die niet werkt.

    Mijn voorstel: koop als gemeente Sliedrecht met de gezamenlijke scholen een flinke partij in, af te halen bij de bibliotheek tegen een kleine vergoeding en voor mensen die het niet kunnen betalen gratis. Een pandemie bestrijden is belangrijker dan vele andere zaken dus dan maar ten kosten van die andere zaken.

    Theoretische oplossingen zijn er meer dan genoeg…graag direct praktisch invullen als je toch bezig bent.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld