Jeugdschakers krijgen diploma uitgereikt

SLIEDRECHT – Examinator Jerry van Rekom van Schaakvereniging Sliedrecht kon dinsdagavond 8 juni 2021 na een spannend uur alle vier de examenkandidaten bij de jeugd een diploma overhandigen. Het examen werd in actviteitencentrum De Havik in stappen afgenomen.

Alle vier de kandidaten moesten binnen een uur 24 schaakopgaven oplossen en dat deden de Sliedrechtse jeugdleden uitstekend. Ondanks de coronapandemie leerde de Sliedrechtse schaakjeugd gewoon de schaakstof. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Nieuwkomer Gerard van der Meijden wist bijna cum laude te slagen voor Stap 1. Met een 9 kan de leerling van trainer Niels Mijnster zeker trots zijn. Joas Berkouwer, een andere leerling van de Sliedrechtse clubkampioen, wist met hetzelfde cijfer te slagen voor Stap 2. Een prima prestatie voor het Hardinxveldse talent. De leerlingen van de examinator, Jurrian Verweij en Roël Koopman, wisten ook met goede cijfers te slagen voor Stap 2. Gezien de leeftijden van beiden is een 8½ een prachtig cijfer.

Talenten
Elke kandidaat slaagde en dat bewijst dat de Sliedrechtse schaakjeugd ondanks de coronabeperkingen zich verder ontwikkelt. Dat belooft nog wat voor de komende tijd, waarin de trainingen weer fysiek plaats kunnen vinden. De trainers hebben hun handen vol aan de talentvolle jeugdspelers.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld