Jeugdschaker Wytze Verweij scoort goed bij snelschaken

SLIEDRECHT – Tijdens de vierde speelavond in de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Wytze Verweij donderdagavond 16 november 2023 uitstekend gescoord. Wytze is nog maar net lid en weet op jeugdige leeftijd al prima te scoren tussen de vele ervaren jeugdschakers.

Met 2,5 punten uit vijf partijen toonde Wytze Verweij aan net zoveel talent te hebben als oom Floris en broer Jurrian. Dat belooft nog wat in de snelschaakcompetitie, waarin Wytze inmiddels de middenmoot heeft bereikt. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Ook nieuwkomer Giel Plug heeft zijn draai op de bloeiende jeugdafdeling van Schaakvereniging Sliedrecht gevonden. In deze ronde wist hij namelijk ook meerdere punten te scoren en stijgt hij met stip in de rangschikking.
Bovenaan heeft favoriet Micha de Jong de macht weer overgenomen van Theo Theunisse. na een vlekkeloze ronde staat Micha net voor Jaimy Bakker, die ook de regerend kampioen Theo voorlopig achter zich laat.

Hip onder jeugd
Opvallend is de opmars van Sven Langstraat, die met een uitstekende score nu gestegen is naar de zesde plaats. Meer opvallende namen in de top-10 zijn Jurrian Verweij (zevende) en Jake Batenburg (tiende). Met drie nieuwkomers was het een prima snelschaakronde. Daarmee toont Schaakvereniging Sliedrecht maar weer eens aan dat schaken hip is onder de jeugd en dat de stukken donderdagavond 23 november 2023 over het bord vliegen.

1 gedachte over “Jeugdschaker Wytze Verweij scoort goed bij snelschaken”

  1. Zijn stukken kregen vleugeltjes, hetgeen je zelden ziet.
    Mijn stukken, vlogen van het bord en dat begrijp ik niet.

    Van wijlen Tim Timmer

Plaats een reactie

*=Verplicht veld