Jeugdschaker Jurrian Verweij stijgt met stip

SLIEDRECHT – Hij staat met zijn 8 jaar al te boek als groot talent. Dat bewijst hij nu ook bij de online competitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Jurrian Verweij schaakt nog niet zo lang, maar het 8-jarige talent is al een grote plaag voor de sterkste jeugdspelers van Sliedrecht. Zo wist hij in de tweede ronde van de RatingRace onder andere jeugdkampioen Willem Theunisse resoluut van het bord te vegen.

Met een fraaie tweede plaats in de tweede ronde steeg Jurrian Verweij, hier tijdens een schaakexamen en de neef van voormalig toptalent Floris Verweij, naar de derde plaats te stijgen in de tussenstand van de net gestarte nieuwe online competitie. Hij met alleen Sven Langstraat en Willem Theunisse voor zich dulden. Maar hoe lang nog? (Archieffoto Schaakvereniging

Ook Jabber Al-Yassin doet het in de nieuwe competitie uitstekend. Met aanvallend spel heeft hij zich al naar de vijfde plaats gespeeld. Hij heeft zelfs het podium in zicht. De komende drie ronden heeft hij de kans om dat waar te maken. Familie Theunisse kent in Theo ook een top-5 speler, want Theunisse staat inmiddels vierde en hij heeft nog veel kans om de top 3 te bereiken. Donderdag 11 maart 2021 heeft de derde van de vijf ronden plaats. Competitieleider Joost Stoker heeft beloofd dat in de derde ronde de stukken weer over het scherm zullen vliegen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld