Jeugdleden Schaakvereniging Sliedrecht halen diploma

SLIEDRECHT – Na een seizoen flink bikkelen, heeft donderdagavond 20 juni 2024 een aantal jeugdspelers van Schaakvereniging Sliedrecht met succes het examen voor één van de stappen uit het opleidingsplan van de KNSB afgelegd.

Op de foto v.l.n.r. Rik Versteeg, Finn de Graaf en Roland Kop. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

De trainers – Rik Versteeg en Roland Kop – hadden Jake Batenburg, Ezra Nagtegaal en Finn de Graaf goed voorbereid door ze het afgelopen seizoen de nodige theorie bij te leren maar ook hun leerlingen veel oefeningen te laten doen. Uiteindelijk leidde die opzet naar 3 schaakdiploma’s.

Finn de Graaf is nog maar net lid en heeft in een paar maanden Stap 1 doorlopen. Bij het examen bleek dat hij de lesstof goed heeft geleerd en hij wist dan ook met een mooi 7 te slagen voor Stap 1, de basis voor de vervolgstappen 2 tot en met 6. Dat Ezra Nagtegaal een aanstormend talent is bewees hij al eerder door tijdens het Alblasserwaardtoernooi – nota bene zijn eerste toernooi – direct zijn groep te winnen. Ook met Stap 1 was hij zo klaar en wel met een fraaie 9.

Zweten geblazen
Jake Batenburg was al toe aan Stap 2. Dat deze stap een stuk moeilijker is dan Stap 1 bleek wel tijdens het examen. Het was zweten geblazen voor Jake, maar uiteindelijk wist hij net binnen de tijd te slagen voor deze moeilijke Stap. Zo bewezen de Sliedrechtse schaakspelers steeds sterker te worden en dat het jeugdbeleid van één van de grootste schaakverenigingen van de Rotterdamse Schaakbond staat als een huis.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld