Outsider schaker Kuin dendert top-10 OKD binnen

SLIEDRECHT – Routinier lijkt de revelatie van het Open Kampioenschap van de Drechstreek KD 2024 te worden. Arjen Kuin uit categorie B speelde donderdagavond 20 juni 2024 in de zesde ronde heel goed.

Arjen Kuin (foto) nam er alle tijd voor en had sneller kunnen winnen tegen Jan de Jong, maar koos voor een tactiek waarbij hij zichzelf aangenaam voelde. (Schaakvereniging Sliedrecht)

In het algemeen klassement staat hij nu op de vijfde plaats, maar in feite geldt in de B-categorie hetzelfde als in de A-categorie. Er staan twee mensen bovenaan en die gaan in de prijzen vallen. Arjen staat bovenaan met vierenhalve punt en wordt gevolgd door Arie van Heeteren met vier punten. Dan volgen er zeven mensen in deze categorie met drie punten.

Blunder
Oscar Koppenens heeft in de zesde ronde aan het schaakbord weer gewonnen en blijft bovenaan staan. Zijn tegenstander Arjan van der Leij deed ‘halverwege’ het spel een zet met zijn Toren en gaf direct daarna de partij op. Oscar hoefde helemaal niets te doen. Arjan zag zodra hij de zet gedaan had, dat hij zijn Toren gewoon weggaf en heeft toen de eer aan zichzelf gehouden door op te geven. Ook Tim Schakel wist weer te winnen en blijft nummer twee. Maar wat er ook gebeurt in de zevende en laatste ronde, Oscar is al zeker van een eerste of een (gedeelde) tweede plaats. Alleen Tim Schakel zou hem nog voorbij kunnen gaan en eerste kunnen worden. Dan moet Tim wel winnen en dan moet Oscar wel verliezen. En ze hebben al tegen elkaar gespeeld, dus het hangt mede van hun tegenstanders af.

Spannend
In categorie C wordt het nog spannend. Jan de Jong staat bovenaan, maar had dus verloren tegen Arjen Kuin en heeft nog steeds drieënhalve punt. Robin Tenhunen wist remise te behalen tegen Meinte Smeek. Een knappe prestatie, want het leek erop, dat hij de pionnen van Meinte niet zou kunnen tegenhouden! Hij heeft nu ook drieënhalve punt en ze worden gevolgd Joeri Smits en Sertaç Oruç met drie punten. Wie worden daar de nummers 1, 2 en 3? De zevende en laatste ronde is donderdag 27 juni 2024 en begint al om 19.45 uur.

2 gedachten over “Outsider schaker Kuin dendert top-10 OKD binnen”

  1. Beste sliedrecht online.nl medewer(kst)er, mijn vriendin vond deze foto van mij erg leuk. Is het mogelijk om daar een afdruk van te krijgen?

    Met vriendelijke groet,

    Arjen Kuin.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld