Jacobs treedt op in dijksynagoge

SLIEDRECHT – In de dijksynagoge aan Rivierdijk 51 treedt woensdag 22 mei 2024 Niki Jacobs op samen met Ivo Bernard en Emile Visser. De aanvang is 20.00 uur en daarvoor kunnen kaartjes worden besteld. Entreekosten zijn € 20,– p.p.

Op de foto v.l.n.r. Ivo Bernard, Nikki Jacobs en Emile Visser. (Foto Anne van Zandwijk)

Op zoek naar de betekenis van (Joodse) muziek en muzikale tradities staat Niki Jacobs bekend om haar bijzondere klank en theatrale performance waarmee ze de Joodse cultuur en geschiedenis sterk weet te verwoorden. Verwacht een unieke voorstelling die prikkelt, ontroert, troost en inspireert.

Folkmuziek
Niki Jacobs, gespecialiseerd in Joodse volksmuziek brengt met haar expertise en stem de liederen die wij allemaal kennen opnieuw tot leven, de klanken van de volksmuziek uit het oude Europa worden als vanzelfsprekend verbonden met de Amerikaanse geschiedenis in het hier en nu. Haar kennis en liefde over en voor de Joods/Amerikaanse Folkmuziek is een perfecte basis voor deze avond.

Woorden en muziek
Voor Ivo Bernard, singer-songwriter en bekend als solist en frontman van The Dollybirds en The Dutch Eagles zijn deze akoestische songs bij wijze van spreken het stille broertje van zijn gebruikelijke repertoire. Met zijn stem en gitaarspel geeft hij diepte en betekenis aan de woorden en de muziek. Zijn kennis van het Amerikaanse pop-repertoire is van grote waarde voor de authenticiteit van dit project.

Improvisaties
Emile Visser, is de eerste cellist van het wereldberoemde en prijswinnende Metropole orkest, een fantastische arrangeur en componist. Zijn vermogen om u met zijn verrassende en intense improvisaties mee te voeren naar een andere wereld zijn bijna buitenaards. Niet voor niets staat Emile bekend als ‘Het geheime wapen’. Door zijn enorme veelzijdigheid vult hij Niki Jacobs en Ivo Bernard naadloos aan.

Kaarten
Entreebewijzen kunnen per e-mail worden besteld: info@dijksynagoge.nl of door te bellen / appen naar tel. 06-10978191. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld