Verschillende bewonersavonden BHS eind mei in het Griendencollege

SLIEDRECHT – In het Griendencollege aan Prof. Kamerlingh Onneslaan 109 zijn er op drie avonden twee sessies voor inwoners over de herontwikkeling van zeven locaties in het kader van de Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht. De avonden worden georganiseerd door de gemeente Sliedrecht en woningcorporatie Tablis Wonen.

Sliedrecht gaat de komende jaren veranderen als het aan de bestuurders ligt. Gesproken wordt over ‘de groen long’, die ‘water en polder met elkaar moet verbinden’. Hoewel Sliedrecht een dorp is, spreken de plannenmakers over ‘binnenstedelijke’ vernieuwing. (Kaart gemeente Sliedrecht)

De avond staan als volgt gepland:

Maandagavond 27 mei 2024: 

  • 18.30u – 20.00 uur: Maaslaan en Middeldiepstraat
  • 20.15u – 21.45 uur: Maaslaan en Middeldiepstraat

Woensdagavond 29 mei 2024: 

  • 18.30u – 20.00 uur: Valkweg en Thorbeckelaan
  • 20.15u – 21.45 uur: Rembrandtlaan en Professorenbuurt/Dr. Schaepmanstraat

Donderdagavond 30 mei 2024: 

  • 18.30u – 20.00 uur: Maaslaan en Middeldiepstraat
  • 20.15u – 21.45 uur: Maaslaan (2x)

Definitief ontwerp
Tijdens de aankomende bewonersavonden gaat de gemeente met bewoners in gesprek over de resultaten van het werk van de klankbordgroep. “De klankbordgroep heeft op basis van de ontvangen reacties van bewoners verschillende keuzes verkend en varianten onderzocht. Op basis daarvan is een richting ontstaan voor een voorkeursvariant. De ontwerpen zijn uitgewerkt in een maquette en moodboard met verschillende sfeerimpressies. Aanwezigen kunnen op deze schetsen hun reactie geven en vragen stellen. Ook kan men in gesprek gaan met de gemeente, woningcorporatie Tablis Wonen en de leden van de klankbordgroepen”, schrijft de gemeente Sliedrecht. Na de bewonersavonden werkt de gemeente in afstemming met de klankbordgroep de richting voor een voorkeursvariant uit tot een definitief ontwerp. Het definitief ontwerp wordt uiteindelijk na de zomervakantie voorgelegd aan de gemeenteraad voor besluitvorming.

Aanmelden verplicht
Mensen die de avond willen bezoeken, moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan tot uiterlijk maandag 20 mei 2024. Meer informatie staat hier online

2 gedachten over “Verschillende bewonersavonden BHS eind mei in het Griendencollege”

  1. Oh echt Kees ? Gaan ze in gesprek of horen ze je aan en luisteren ze niet

Plaats een reactie

*=Verplicht veld