Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Intocht Sinterklaas wordt anders, maar hoe dan wel is nog niet besloten

SLIEDRECHT – “Morgen hebben we een gesprek met de burgemeester. De intocht zoals we die gewend zijn, gaat niet door maar we kijken nog even of er alternatieven zijn. Volgende week weten we meer”, reageert donderdagmiddag 10 september 2020 woordvoerder en tweede penningmeester Sjirk de Boer van Stichting Evenementen Sliedrecht.

De intocht in 2019 in Sliedrecht. In Nederland is er al enige jaren een discussie over de pieten. Of deze zwart, roetveeg of gekleurd moet worden. Sliedrecht heeft zich altijd aan de traditie vastgehouden. Ook daarover wordt een besluit verwacht. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Meer wil De Boer nu nog niet zeggen. De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar gepland op zaterdag 14 november 2020. Waar dat zal zijn in Nederland is nog niet bekendgemaakt. Vanwege corona zou het weleens niet door kunnen gaan. Om die reden is de intocht in veel gemeenten afgelast.

4 gedachten over “Intocht Sinterklaas wordt anders, maar hoe dan wel is nog niet besloten”

  1. Mooi… sinterklaas is voor de kinderen al járen lang. Fijn dat Sliedrecht het door laat gaan met uiteraard de ‘zwarte’ Piet!

  2. Hahaha, Maar….. voorlopig trekt Sliedrecht zich niets aan van die discussie en blijven ze mooi zwart! Zo hoort het!

  3. Het is een kinderfeest.
    Het wordt verpest door mensen.
    Zwarte Piet is een knecht van Sinterklaas!
    Laat Piet zoals hij is en het heeft niks met slavernij te maken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld