Interactief bezoek welzijnsorganisatie SSW aan Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – Buurtwerker Yannick Hurkmans bracht woensdagmiddag 1 december 2021 voor het project Ontmoetingen Online een bezoek aan het Sliedrechts Museum. Dit project is opgestart door de welzijnsorganisatie Servanda Sociaal Werk (SSW).

Wekelijks gaat SSW met een tablet ‘op pad’ om zo een mooie dag te maken voor bewoners uit Hardinxveld-Giessendam. Woensdag was het Sliedrechts Museum aan de beurt. (Foto Joost Verhoef)

Deze bewoners zijn om verschillende redenen min of meer aan huis gekluisterd. Op deze wijze komen ze nog eens ergens. Bezoeken aan mooie plekjes in de natuur, een stadje, of ander museum zijn hier al aan voorafgegaan. Voor de ontmoetingen is een speciaal afgesloten kanaal opgezet, waarmee je door videobellen met elkaar kan praten. Het fijne is dat het laagdrempelig is en je makkelijk met anderen in contact kunt komen.

‘Ons kent ons’
Hurkmans introduceerde via de videoverbinding vrijwilliger Arie Sprong de middag, die een interactieve rondleiding zou geven door het museum. Er ontstond meteen een leuk ‘ons kent ons’-gesprek. Het was verbluffend om te ervaren, hoeveel families Sprong kent in zowel Sliedrecht als Hardinxveld-Giessendam. De eerste contacten werden gelegd.

Geslaagd
Achtereenvolgens werden de Tijdlijn van Sliedrecht, het oude raadhuis met fraaie raadzaal en de historische taferelen uit overgrootmoeders tijd op de benedenverdieping bezocht. Door de interactieve manier van communiceren konden het vijftal deelnemers gelijk vragen stellen en antwoorden krijgen. Daardoor was het een geslaagde dag geworden, vond Hurkmans. Hij liet weten zeker nog een keer terug te komen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld