Wethouder geeft officieel startsein voor uitbreiding algemene begraafplaats

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Kort na het middaguur is woensdag 1 december 2021 het officiële startsein gegeven voor de uitbreiding van de algemene begraafplaats. Een miljoenenproject voor de gemeente Sliedrecht. Wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte en Duurzaamheid liet in de stromende regen het werk aan de damwand beginnen.

Wethouder Ton Spek (links) en algemeen directeur Dirk Jan Teeuw van Gebr. De Koning. Door de stekkers met elkaar te verbinden, ging de Silent Piler aan de slag. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Bij de werkzaamheden voor het aanbrengen van de damwand wordt de elektrische Silent Piler ingezet. Daarvan zijn er maar enkele in de wereld. Eén in Azië, in Singapore en één in het bezit van aannemer Gebr. De Koning uit Papendrecht. De werkzaamheden gebeuren dus zonder geluidshinder en trillingsvrij. Een uniek werktuig dus. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Gebr. De Koning hoopt dat het werk in Sliedrecht komend voorjaar al een eind is gevorderd. Na het werk in het baggerdorp wordt de Silent Piler ook ingezet bij een klus in Overijssel en bij een opdracht in de stad Amsterdam. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld