INGEZONDEN BRIEF: Waar een wil is, is een weg

Zomaar een gedachte…

Op het al jarenlang braakliggende terrein tussen UNIT4 en het Stationsplein is ruimte zat om 75 – 100 parkeerplaatsen aan te leggen (ik heb geen idee hoeveel er nodig zijn, ik doe maar een gooi). Het ziekenhuispersoneel zelf heeft uiteraard ook parkeerplaatsen nodig…

Deze parkeerplaatsen liggen dan op zo’n 200 – 250 m. vanaf de toekomstige hoofdingang. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Ik heb geen idee of deze grond eigendom is van gemeente Sliedrecht of van een andere partij. Met een beetje goede wil moet dit realiseerbaar zijn. De heer Van der Meer, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzerziekenhuis, ziet dit gebied ook als een mogelijkheid bij uitstek tot oplossing van het parkeerprobleem.

Ik kan me goed voorstellen dat er een behoorlijk aantal mensen, cliënten – om wat voor reden ook – moeilijk ter been zijn. Voor deze mensen moet dan een mogelijkheid worden gecreëerd om vanaf de parkeerplaats bij de hoofdingang afgezet te worden, met óf zonder rollator/rolstoel. De gemeente wil inzetten op ‘vergroening’, een prachtige gelegenheid om hierbij gebruik te maken van electrische minibussen, geschikt voor 6 – 8 personen. Deze bussen zijn dan uiteraard rolstoeltoegankelijk. Tijdens openingsuren van het ziekenhuis wordt dan door een aantal van deze bussen en ‘pendeldienst’ verzorgd tussen parkeerplaats en ziekenhuis.

[Kijk maar eens via Google, electrische minibussen zijn er in soorten en maten. Spijkstaal, – het welbekende merk van de vroegere SRV-wagens – gevestigd te Rotterdam, is een van de mogelijkheden]  

De aldaar aangelegde parkeerplaats kan dan ook gaan fungeren als ‘in- en uitstapplaats’ van ander busvervoer (t.z.t. Qbuzz). Ik kan me ook voorstellen dat er tijdens openingsuren een soort ‘Heen-en-terug-ieder-uur-Shuttledienst’ georganiseerd kan worden met vier opstappunten in Sliedrecht. Ik denk hierbij bijv. aan het Winklerplein, Thorbeckelaan (ter hoogte van De Grienden), Baanhoek-West (Rondo of Vivaldilaan) en de Merwestraat. Bewoners van Baanhoek-West, die goed ter been zijn, kunnen uiteraard ook met de trein naar het toekomstige ziekenhuis reizen.

Om al te veel verkeersstagnatie ter hoogte van De Heeren van Slydregt te voorkomen, lijkt het mij handig/verstandig dat bestemmingsverkeer voor het ziekenhuis rechtdoor rijdt en op de Sportlaan ter hoogte van de voetbalvelden de afslag naar rechts neemt.  Dat is weliswaar iets omrijden, maar voorkomt veel ellende vóór het station. Op deze manier ondervinden andere bedrijven op het Stationspark ook de minste overlast. Fietsers en bromfietsers kunnen ter hoogte van de Heeren van Slydregt uiteraard wél rechtsafslaan. Voor (brom)fietsers is er trouwens ook een kortere weg via Hoek en Blok. Voor hen kan direct bij het ziekenhuis een parkeerplaats worden gerealiseerd.

Kortom, waar een wil is, is een weg… naar het nieuwe ziekenhuis.

Hans van der Aa

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Waar een wil is, is een weg

  1. Dit terrein is al jaren eigendom van de van herk groep, dus bouwonderneming stout en herkon ontwikkeling, borden zijn pas nog omgewaaid met de storm. Ze kunnen dit terrein al jaren niet kwijt maar door dit soort berichten komt er weer een glimlach bij de heer van herk en waarschijnlijk niet bij de gemeente Sliedrecht, zoals bij veel projecten helaas.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld