INGEZONDEN BRIEF: Uitnodiging College en Raad Sliedrecht voor filmbezoek

Geachte Raad en College van gemeente Sliedrecht,

Graag nodigt Sliedrechtse Gezondheid vóór alles u uit om gezamenlijk de film Dark Waters te gaan bekijken zaterdag 25 januari 2020 waarbij wij, voorafgaande de protestactie (voor de 37e keer) voor poort van Chemours willen laten plaatsvinden, dit keer om 12.45 uur.

Een eerdere protestactie op zaterdag voor de poort bij chemiebedrijf Chemours aan de Baanhoekweg. Aanvankelijk samen met een aantal politieke partijen. PvdA Sliedrecht en de lokale partijen PRO Sliedrecht en Slydregt.NU doen al vele weken niet meer mee aan het zaterdagprotest. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

We nodigen u van harte uit deze actie bij te wonen die door ons wordt georganiseerd en we ondersteund worden in dit idee door D66 Sliedrecht (waar we als sinds de oprichting van onze actiegroep een goede verstandhouding mee hebben en op tal van terreinen werden ondersteund)

Aansluitend vertrekken we dan naar Cinesamen aan de Nieuwstraat 62 in Dordrecht waar voor ons een filmlounge apart is gehouden vanaf 13.30 uur.

We kunnen deze absoluut imponerende film gaan bekijken op een groot scherm, lekkere banken en een hapje en drankje bij de hand.

Wat we er tot nu toe van begrepen hebben is dat deze film iedereen iets te zeggen heeft maar zeker beleidsmakers de realiteit onder ogen brengt.

Nadien zal er zeker nog worden nabesproken over wat we zagen, die impact hiervan en wat we verwachten dat volgende stappen zullen kunnen zijn.

Durft u het aan nee tegen ons verzoek te zeggen en verstek te laten gaan?

Ik kan me dat, als rechtgeaarde Sliedrechter, eigenlijk gewoon niet voorstellen tenzij u bang bent met de waarheid te worden geconfronteerd.

We rekenen op uw toezegging aanwezig te zijn bij zowel de actie als bij het bekijken van de film en zien graag uw bevestiging per omgaande mail op het mailadres khvdhel@outlook.com tegemoet.

Hartelijk dank !

Namens Sliedrechtse Gezondheid vóór alles

7 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Uitnodiging College en Raad Sliedrecht voor filmbezoek”

 1. Leuk idee en goed dat Kees hier aandacht voor vraagt, maar waarom zouden raadsleden en college leden naar een door Hollywood geproduceerde ( dus vaak aantrekkelijk gemaakt voor publiek ) film gaan? Het is geen documentaire gebaseerd op feiten, maar “gewoon” een film.

 2. Ik ga mij (niet weer) inhoudelijk mengen in deze “stammenstrijd voor het goede doel”, maar constateer wel, dat de gebleken verdeeldheid de zaak geen goed doet. Ook niet in de ogen van het publiek (de belanghebbenden!) het is de toon, die de muziek maakt, maar ik krijg niet altijd de indruk dat de juiste toon door partijen wordt aangeslagen. Zoals uit reacties blijkt.

 3. Ik maak bezwaar tegen de suggestie die het wekt. Heeft deze actie groep geen eigen gezicht?

 4. Dat staat er ook niet. Zie fotobijschrift.
  Het is een archieffoto door ons gekozen bij de actie van Chemours.
  Daar was je eerder – gezien de foto – wel degelijk bij betrokken.
  Bovendien staan hier meerdere mensen op, ook van andere politieke partijen.

 5. Vreemd dat ik er op een foto bij sta.
  Ik heb in ieder geval niets met deze actie te maken.

 6. Ik dacht dat anonieme inzendingen niet waren toegestaan? Wie is “Namens Sliedrechtse Gezondheid vóór alles”, of is de schrijver te laf om zijn eigen naam te noemen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld