Straten zonder openbare verlichting

SLIEDRECHT – Er kwamen dinsdagavond 14 januari 2020 verschillende meldingen bij Sliedrecht24 binnen dat de openbare straatverlichting het op een aantal plaatsen niet deed. Dat was het geval op o.a. de Deltalaan, Rijnstraat en gedeelte IJsselstraat. Rond 21.00 uur brandde dinsdagavond weer licht op straat

Deze foto is dinsdagavond rond 18.30 uur gemaakt op de kruising Deltalaan / Rijnstraat. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Ook in de omgeving van de Maaslaan, Kilstraat, Waterwegstraat, Grevelingenlaan en directe omgeving Willem Dreespark was er geen openbare straatverlichting. 

Stedin
Het was niet de eerste keer dat sommige straten in Sliedrecht donker waren en de openbare straatverlichting niet was aangegaan. De ondergrondse infrastructuur (stroom) voor de straatlantaarns valt niet onder de gemeente Sliedrecht. De openbare straatverlichting valt als het om de stroomvoorziening gaat onder netbeheerder Stedin. 

Niet bekend
Bij Stedin was de storing niet bekend. “De meldingen voor straatverlichting lopen via de gemeente en de melding gaat dan naar Stedin. Er zijn op dit moment niet meer meldingen binnengekomen. Maar we kijken er ‘met verhoogde dijkbewaking’ naar. Morgen neemt iemand van Stedin ook even contact op met de gemeente”, legde de woordvoerder dinsdagavond uit. Vanwege een vergadering van de Drechtraad was de wethouder van Openbare Ruimte van de gemeente Sliedrecht niet bereikbaar voor een reactie.¬†

Plaats een reactie

*=Verplicht veld