INGEZONDEN BRIEF: Oproep tekenen petitie hondenbelasting Sliedrecht

De uitrenplaats in het Willem Dreespark. (Foto Lisa van de Wetering)

Beste hondeneigenaar / hondenbezitter,

Wij willen een oproep doen over het feit dat wij in onze gemeente Sliedrecht hondenbelasting moeten betalen, maar de bijbehorende voorzieningen zoals uitrenplaatsen, enz. gaan zienderogen achteruit.

Navraag leert dat de inkomsten hondenbelasting niet bestemd zijn voor het bijhouden van deze voorzieningen.
Zijn er mede hondenbezitters in Sliedrecht die dit ook vinden?

Reageer dan via emailadres: petitiehondenbelasting@outlook.com 

Doel is om te kijken of door de gemeenteraad per 2024 bepaald kan worden dat dit veranderd wordt en zo niet….dat de hondenbelasting, net als in vele gemeenten in Nederland, per 2024 wordt afgeschaft.

We willen toch allemaal dat onze trouwe viervoeters een fijne en veilige uitrenplaats hebben waar ze lekker kunnen spelen en rennen met elkaar?!

Uiteraard het liefst een leuke hondenspeeltuin in onze gemeente Sliedrecht.

Teken dan de petitie!!!

Wij zien graag jullie reactie per mail tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Lisa van de Wetering
Rinanda Mourik-Bongaerts

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

6 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Oproep tekenen petitie hondenbelasting Sliedrecht”

 1. Ik vind het schandalig dat je in sliedrecht moet betalen ik vind als je in de drechtsteden en Papendrecht niet hoef te betalen vind ik echt krom echt schandalig en niet te vergeten in Dordrecht ook niet

 2. Hondenbelasting is een even grote sniky diefstal als toeristenbelasting . Een ordinaire geldonteiniging .

 3. Hondenbelasting is uit .
  Ouderen/zieken mensen heb een hond voor de gezelligheid en dan komen men ook buiten
  Deze mensen heb al geen vetpot dan moeten ze nog belasting gaan betalen ook
  En wat doet de gemeente gaten mee dichten voor andere doel einde…komt op gemeente kijken naar de mede bewoners.

 4. Mee eens stop honden belasting. Onderhoud om te huilen. Gras maaien zodat je de poep op kan ruimen laat te wensen over als het gras 3 kontjes of meer hoog is en je ook nog tussen honden drollen van andere niet opgeruimde troep moet graaien.

 5. We zijn blij met de uitlaatvelden waar de honden lekker los kunnen en kunnen spelen. Er zijn honden die graven en eigenaren die niet opletten of het wel goed vinden. Ja er wordt grond,2 x per jaar, gestort. Dus met je hond(en), kruiwagen en schep naar t veld om de gaten te vullen is van de zotte. Het is een mijnenveld lijkt wel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld