Gitarist Paul Childers laat tijdens clinic zien wat mogelijk is op Godin gitaar

SLIEDRECHT – De bekende Amerikaanse gitarist – sing/songwriter Paul Childers (27) was woensdagavond 17 mei 2023 bij Joh. de Heer aan Leeghwaterstraat 46. Hij woont in de Amerikaanse stad Nashville. Hij mengt zijn virtuoze gitaarspel met duidelijke bluesy invloeden van Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix in zijn aanstekelijke popsongs met veel R&B, Jazz en Soul invloeden. 

Paul Childers nam bezoekers mee in de wereld van Godin gitaren en bracht prachtige muziek ten gehore in de showroom. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Zo’n twintig bezoekers waren aanwezig. Childers speelde op vier verschillende gitaren (elektrisch en elektrisch-akoestisch) van het merk Godin. Hij is voorloper in een nieuwe beweging van gitaristen uit Amerika. De gitaarvirtuoos gaf bij iedere gitaar zijn visie op het specifieke karakter van het instrument.

Tekst gaat verder onder foto.

Childers maakte na afloop tijd voor een vraag-antwoord-moment. Aan het eind van de demo werd het publiek uitgedaagd om deel te nemen aan een korte jamsessie. Twee bezoekers maakten hier gebruik van, onder wie de bekende Sliedrechtse gitarist Gijs Lemmen. Hij genoot er zichtbaar van om even samen te spelen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld