INGEZONDEN BRIEF: Eventueel verdwijnen Eerste Hulp Gorinchem

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Er verschijnen berichten dat de Minister de Eerste Hulp in Gorinchem wil gaan opheffen.

Ik kan me voorstellen dat dat voor de Gorkumers zelf behoorlijk zeer kan doen. Waar moeten zij dan heen, Dordrecht of Utrecht? Beide zijn voor echt EERSTE hulp behoorlijk ver…

En ook is me onduidelijk of hieraan tevens gekoppeld is de Huisartsenpost. Dat betreft dan de nacht- en weekenduren. Het “zoveel mogelijk houden bij de huisarts” is dus geen optie, die komt in avond of weekend niet.

Ik vermoed dat vooral Boven-Hardinxveld gericht zal zijn op Gorkum, maar ook hier zijn patiënten die voorkeur hebben voor Gorkum, o.a. omdat zij daar reeds onder behandeling zijn. In elk geval zal het voor de REGIO een gemis worden!!

En dan kan ik goed begrijpen dat ook onze Burgemeester naast die van Hardinxveld aan de bel trekken.

De burgemeesters kunnen wel wat ondersteuning vanuit de bevolking gaan krijgen !!

Riens van der Aa

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

11 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Eventueel verdwijnen Eerste Hulp Gorinchem”

 1. We praten over sluiting van de eerste hulppost van het ZH in Gorinchem. (mooi geschreven Riens)
  Maar dan komen er gelijk van die duimzuigers om het ZH in Dordrecht even af te kraken.
  Waarschijnlijk en dat weet ik wel zeker dat de insteek van Riens v/d Aa is. Hou het gewoon zoals het is. Een eerste hulppost is ook in Gorinchem een must.
  Heel de regio van Gorinchem naar Dordrecht verplaatsen is grote onzin.
  Ik ben het met Jeannette eens. Nog 5 jaar en dan is de zorg en eigen risico niet meer te betalen.
  Ik heb zelf 6 maanden in het ZH en Zorghotel van Dordrecht doorgebracht. En onze oude moeder enkele keren in Gorinchem. En inderdaad bij alle twee de ZH’s zijn er plussen en minnen. Maar ze doen allemaal hun stinkende best. En dat vind ik zo belangrijk.

 2. Tip
  Teken de Petitie opgezet door Jeanette Hessels en Kitty van Ieperen uit Arkel
  Behoud Spoedeisendehulp Gorinchem in korte tijd staat de teller reeds ver boven de 10.000 Handtekeningen
  Zie Kontakt daar wordt o.a. Sliedrecht ook bij vermeld als plaats waar inwoners direkt belang hebben bij het openblijven. Van de BSH Beatrix

 3. De artsen zijn in het Albert Schweizer ziekenhuis in Dordrecht zéker kundig. Ze zijn ook verbonden met het Erasmus, welk niveau hoog is. Ook de verpleegkundigen zijn daar kundig en vriendelijk. Het is mooi dat bewoners kunnen kiezen Dordrecht of Gorichem. En dat is een meerwaarde die behouden moet blijven. Maar Dordrecht is kwalitatief júist niet minder. Ik kan begrijpen dat zoiets een voorkeur geeft. De marktwerking moet ook uit de zorg! Het had zo nooit gemoeten. Het gaat steeds duurder worden. De zorg verdient gewoon beter dan wat ze nu krijgen. Ze moesten zich schamen in Den Haag.

 4. Nu mopperen, maar in maart weer massaal op de slopers van de zorg stemmen. Ik vraag me af of er ooit iets wezenlijks zal veranderen.

 5. Ik kan me voorstellen, dat met name mensen in Hardinxveld, maar ook Sliedrechters de voorkeur geven aan de Eerste Hulp post in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, maar met de enigszins negatieve reacties over de Spoedpoli/huisartsenpost bij het Albert Schweitzer in Dordrecht doen jullie de artsen en verpleegkundigen, die daar werken wel behoorlijk veel tekort.
  Ik ben daar een aantal keren in het weekend geweest en ook daar staan kundige artsen en zorgzaam personeel voor meer dan 100% voor je klaar. Je wordt er zeer vakkundig, snel en uiterst vriendelijk geholpen. Chapeau!
  Wat overigens niet wegneemt, dat ik het met jullie eens ben, dat ook de Eerste Hulp post in Gorinchem moet blijven bestaan, want als die gesloten wordt, dan is de “Eerste Hulp dekking” in die regio wel erg magertjes.

 6. Hulp moet blijven in Gorkum. We komen sinds 2003 veel in het Ziekenhuis.
  We zijn altijd goed geholpen en overstappen heeft geen zin..
  Wat moet je als 85 plussers in Dordrecht gaan doen..? Waar ze je niet kennen?

 7. Hoe is het mogelijk dat, juist in deze Corona tijd, over zoiets zelfs maar wordt nagedacht. Onbegrijpelijk. Hebben we nu echt niet genoeg bezuinigd op de gezondheidszorg? Elke dag zien we de gevolgen van het uitpersen van de zorg. Helemaal eens met de schrijver, dit kan echt niet.

 8. Eerste hulp moet blijven in Gorkum
  Ben al jaren client moet er niet aan denken om naar het Albert Schweizer te moeten gaan het is daar super

 9. de minister dacht is een vrouw laat zich adviceren. Dat is het door mensen welk mogen ook geadviceerd worden.
  Ben toen ma er lag geweest voelde betere sfeer bij huisarts post en later op zaal.

 10. De eerste hulp in Beatrix Gorcum moet zeker open blijven.
  De kwalitatief hoge zorg is hier beter als in het ASZ.
  Het ASZ is een brug te ver en je moet dan voor goede spoedeisende hulp te ver.
  Hoe kan een minister NU gaan praten over sluiten van een SEH van het beste ziekenhuis van Nederland?????
  Hij moet zich diep schamen.

 11. Eerste hulp moet blijven in Gorkum!!!!
  Ben al jaren client van Beatrix ziekenhuishuis, moet er niet aan denken naar Albert Schweizer te moeten gaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld