INGEZONDEN BRIEF: Dynamiet in de Sliedrechtse samenleving

De Deltalaan gezien vanuit de lucht. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Lieve mensen,

Vandaag is een bijzondere dag. De één ziet het als een dag waarop versoepelingen worden ingezet; de ander ziet het als de dag waarop de medische apartheid wordt ingevoerd. Iedereen heeft zo z’n mening over wat er gaande is. Ik heb er ook mijn mening over maar het is niet mijn bedoeling om daar nu over te schrijven. Ik maak me echter wel zorgen en die wil ik graag met u delen.

De invoering van de toegangspas verdeelt ook onze lokale samenleving onontkoombaar in groepen. Mensen die meedoen, mensen die niet mee (willen) doen, en ook mensen die vanuit hun beroep of bedrijf mee moeten werken. We zullen met elkaar veel onlogische situaties gaan zien die vragen oproepen.

Zo liet Gemeente Sliedrecht al weten dat tijdens de raadsvergadering geen pas nodig is, maar als men daarna aan de borrel gaat moet de pas wel worden getoond. Peter Donk van Sliedrecht24 liet al weten dat er dan voor journalisten een uitzondering is (bron: secretaris NVJ – red.), omdat zij ‘geen publiek’ zijn maar bezig zijn met de ‘uitoefening van beroep en bedrijf’. Het is maar een voorbeeld maar het staat denk ik symbool voor de situaties die we zullen gaan zien.

Al te gemakkelijk kunnen we naar elkaar gaan wijzen en elkaar verwijten maken. Want hoe redelijk is het dat de horeca mee moet doen en bijvoorbeeld de supermarkt en de kerk niet? De logica is vaak ver te zoeken.

Deltalaanvariant
Als Sliedrechter komt u denk ik regelmatig over de Deltalaan. Ik verbaas me het hele jaar door hoe de ontwerper van de bermen het voor elkaar wist te krijgen om er in iedere tijd van het jaar iets moois in bloei te hebben. Prachtig!

Wat mij betreft houden we als Sliedrechters het rijden door de prachtige Deltalaan als metafoor voor onze mooie lokale samenleving. Een soort Deltalaanvariant in de QR-tijd. We passeren elkaar, groeten elkaar, helpen elkaar zo nodig en blijven in gesprek met elkaar, maar als de infrastructuur gebreken vertoont melden we het daar waar het hoort: bij de overheid. Laten we elkaar als burgers en ondernemers geen slachtoffer maken van de verdeeldheid die het overheidsbeleid op zal gaan roepen.

Ik ben blij en dankbaar dat ik in Sliedrecht mag wonen en bijna iedere dag over de Deltalaan mag rijden. Ik hoop dat u dat ook zo ervaart. Zwaai gerust even als we elkaar tegenkomen!

Edwin Mosterdijk

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

2 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Dynamiet in de Sliedrechtse samenleving”

  1. Edwin, je hebt eigenlijk helemaal gelijk, woon ook nog steeds met plezier in Sliedrecht, ben overigens wel 2x gevaccineerd, maar “we moeten het inderdaad niet groter maken dan het is”!
    Ik ken je niet, maar rij vrijwel ook iedere dag over de Deltalaan (wie niet?), dus ik zwaai vanaf morgen gewoon naar iedereen, die ik daar tegen kom. Dan zit jij daar vanzelf bij, toch? ????

  2. Mooie ingezonden brief, Edwin. Ik ben ook wel een beetje klaar met die polarisatie. De gevaccineerde of niet-gevaccineerde die denkt de wijsheid in pacht te hebben. Nou, niemand heeft de wijsheid in pacht, bescheidenheid zou de mens hier sieren. Jouw oproep, met de Deltalaan als metafoor voor het virusvariant is ook mooi. Want in de gehele discussie is voor humor de afgelopen tijd weinig plaats geweest. Als straks de Denemarkenvariant wordt ingevoerd, namelijk het einde aan alle maatregelen en geen onderscheid meer, kunnen we weer gewoon verder met ons leven. En naar elkaar zwaaien is de meest sympathieke manier om elkaar te begroeten, ook al ken je de ander niet. Top!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld