INGEZONDEN BRIEF: De pest in…

Vroeger kreeg ik al de pest in als een leraar de hele klas de pan uit ging staan vegen over iets waar het overgrote deel part nog deel aan had.

In militaire dienst hadden ze daar ook zo’n handje van, die beroeps-sergeantjes.

Kees de Zanger (Foto Cees van der Wal)

De jaren gaan voorbij, en ja hoor, overkomt het je toch weer.

Word je weer aangesproken over iets waar je niks mee te maken hebt en niks mee te maken wilt hebben. Waar je iets over gelezen hebt maar meer ook niet.

Blijkbaar is er “veel gebeurd” binnen het cirkeltje; gemeenteraad, burgemeester & wethouders, lokale media en nog een handje vol, waardoor de burgemeester zich genoodzaakt heeft gevoeld te zeggen, “dit accepteer ik niet” en dus “de grens” te trekken omdat hem termen om de oren vliegen en voor de ogen dansen.

Welke grens dat is, wordt niet duidelijk maar wel schrijft hij mij daar, via de krant, eind september een brief over en overigens ook al die andere ±24.834 inwoners van Sliedrecht.

We krijgen les in open deuren als, de rechtsstaat, de uitvoering van democratische besluiten en dat we bezwaar kunnen maken als we het ergens niet mee eens zijn.

En dan overkomt het me dus weer. 

Burgemeester Bram van Hemmen, met alle respect, spreek dat uiterst overzichtelijke, navelstarende, bovengenoemd cirkeltje bestraffend toe, zo vaak als u wilt.

Maar ons NIET, die ±24.834 beste inwoners, die part nog deel hebben aan door u genoemde zaken…,want dan krijg ik dus weer de pest in.

Groet en succes verder,
Kees de Zanger

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: De pest in…”

  1. Meer mèt elkaar praten in plaats van over elkaar kan heel wat misverstanden voorkomen en/of oplossen

  2. Gedeeltelijk ben ik het met Kees de Zanger (wat een mooie naam!) wel eens; maar ik vind ook wel door de hele gang van zaken het vertrouwen in de politiek steeds meer afneemt.
    En dat is wel heel jammer: het college is net begonnen!
    En wat kost het allemaal aan tijd om hiermee bezig te zijn.

    Waarom zo’n duur onderzoek laten doen naar de schending van de integriteit, terwijl je dit als volwassen en deskundige mensen toch onderling met elkaar had kunnen oplossen?

  3. Hulde Kees, goed “gesproken”. Mij bekroop n gevoel van paternalisme toen ik de brief las, bah.

  4. Kees check je feiten nog eens en kom dan eens terug met een goed onderbouwde mening/brief, want wanneer u niet eens weet dat Sliedrecht meer dan 25.000 inwoners heeft kan ik je brief niet serieus nemen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld