INGEZONDEN BRIEF: De bom is gebarsten…

(© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Het zwembad, partycentrum De Lockhorst, brasserie ELCO, de korfbal, de moestuinen, de ijsbaan, de helft van het Willem Dreespark… Alles moet eraan geloven als het aan de gemeente Sliedrecht ligt.

De schrik zit er bij mij en de inwoners van Sliedrecht goed in. Van de week kon u al lezen dat de helft van het Willem Dreespark gaat verdwijnen door hoogbouw. Veel inwoners hebben en hadden er geen idee van. Een handjevol omwonenden heeft een brief gekregen. Dit zijn grote ontwikkelingen die alle inwoners aangaan. En ook ruim van te voren, zodat ze oppas kunnen regelen of vrij kunnen nemen van werk om erbij aanwezig te zijn. 
 
Niet iedereen leest de krant, niet iedereen gaat kijken op de website van de gemeente Sliedrecht of zelfs hier op online krant Sliedrecht24. Sterker nog veel inwoners van Sliedrecht doen nog helemaal niets online of zijn gewoon druk met leven, met de kinderen, met werk. Er werd mij vorige week door een raadslid verweten teveel online actief te zijn met kritiek en niet naar de gemeentelijke vergaderingen te komen. 

Dus kom alstublieft naar de inwonersinformatieavond over de alles slopende Noord-Zuid verbinding in het binnenkort gesloopte partycentrum De Lockhorst. Wilt u ook betrokken zijn teken de petitie en zeg nee!

De zogenoemde Noord-Zuid verbinding. Dit gaat een doorgetrokken verbinding worden van de provinciale weg N482. Kom donderdag 28 september 2023 van 19.00 – 21.00 uur naar partycentrum De Lockhorst aan Sportlaan 1. Laat zien dat u een betrokken inwoner bent. 

Vooruitzien is regeren, spijt achteraf, daar heb je weinig aan, als al het leuke en alle mooie bomen al weg zijn. Denk ook aan uw kinderen! 
 
Onze burgemeester gaat over een paar jaar weg en wethouders zijn vervangen. Daarvoor moet bronbad De Lockhorst worden gesloopt, komt er een brug voor verkeer en zwaar vrachtverkeer over de A15 richting de Kinderboerderij. Daarvoor moet de volkstuin, Moestuin Sliedrecht, de korfbal,de ijsbaan, de handboogschietvereniging en dergelijke wijken.
 
Waarom en wie gaat dit allemaal betalen? Wordt ons dorp hier leefbaarder van? De toegekende subsidie zal nooit genoeg zijn. Nog meer bomen en natuur weg, het wordt alleen maar warmer en een nieuw zwembad dat is niet beloofd. Waar gaat u zwemmen, welke PFAS plas of rivier kiest u uit? Dat gaat niet alleen omwonenden aan maar dat gaat elke inwoner van Sliedrecht aan.
 
Fietstunnels lijken de beste oplossing, tien fietstunnels en alles kan blijven bestaan. Want de 2000 woningen in Sliedrecht-Noord kunnen natuurlijk naar de supermarkt in de nieuwe wijk, daar is ook de basisschool toch? Of hebben we deze voorzieningen allemaal niet? Is er genoeg handhaving­? En tegen die tijd hebben we toch ook nog genoeg huisartsen­? Aangezien er een aantal met pensioen gaat.
 
Maar als de gemeente nu eens gaat vragen wat de Sliedrechtse inwoners willen. Wat vinden de inwoners van Sliedrecht nu echt fijn? Sfeervol, sociaal én leefbaar en gezond?
 
Ik denk dat Sliedrechters tevreden zijn met hoe het nu is. Misschien willen ze iets meer groene ontspanningsplekken? 
 
Ja, inwoners willen wel woningen voor hun kinderen en dit kan ook. Omdat er woningen komen in Sliedrecht-Noord. Maar gaan deze woningen ook naar de inwoners van Sliedrecht? 

Laat het zuiden van Sliedrecht maar met rust.

Hou Sliedrecht sociaal, veilig, gezond en groen.

Ik wens de burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden wijsheid en openheid én de inwoners moed om op te komen voor het juiste. 
 
Vriendelijke groeten,
Simone de Groot
 
Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

18 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: De bom is gebarsten…”

 1. Vraag aan Simone: ga alsjeblieft door met deze vragen. Spreek ze in en gebruik ze donderdag.
  Er zijn nog zoveel plekken in Sliedrecht die opgeknapt moeten worden en waar gebouwd moet en kan worden.
  Dit dorp wordt een woondorp zonder voorzieningen als het zo doorgaat.

 2. Het wordt steeds gekker in ons dorp dit plan spant de kroon een
  gigantisch kapitaalvernietigingsproject. Dit zal er ook toe leiden dat de gemeente belastingen enorm zullen toenemen. De smeders van dit onverantwoorde plan kunnen hier beter mee stoppen en zich niet op glad ijs begeven. Het halve dorp wordt hiermee gesloopt je mag dan toch op zijn minst verwachten dat er eerst een referendum komt.

 3. Wij zijn als bestuursleden van Activiteitencentrum de Havik/ Bestuur van de schaakclub, en bestuur van Stichting gebouw de havik aanwezig. Ook is er een vertegenwoordiger van Verbakel vastgoed. De tandarts, Apotheek, Artsen en van Plicht fysio zijn ook aanwezig. Hoewel wij buiten schot blijven. Staan wij achter een ieder die door dit afschuwelijke plan wordt getroffen. Maar de kogel is nog niet afgeschoten.
  Het kan zomaar een losse flodder zijn. Kijk maar naar het Winklerplein, en het terrein van de watertoren.

 4. ? De vraag is waarom inwoners niet allemaal een brief in de brievenbus krijgen over ingrijpende projecten die alle inwoners aan gaan. De vragen die leven zijn, wat gaat de inwoners dit kosten niet alleen financieel gezien maar ook aan natuur, komt er een nieuw zwembad? En hoe lang zit Sliedrecht straks zonder zwembad, wanneer kan er gesport worden in Sliedrecht Noord door Korfbal? En worden daar nu al bomen gezet zodat het daar straks aangenaam ontspannen is en recreëren of wordt het daar een grote winderige wantoestand? Waar je voor je verdriet nog niet naar een wedstrijd van je kind of kleinkind gaat kijken, kinderen moeten straks ver fietsen naar het walhalla nieuwe recreëren in Noord, is dit veilig? Is dit veilig met Azc ernaast en druk verkeer?
  Een recreatiegebied met recreatieplas kan er niet meer komen, want er gaat geen weldenkend mens in de PFas soep zwemmen en heeft de gemeente al bouwvergunning? Mag er gebouwd worden? Van de rechter en de natura 2000? Stikstof?

  Waarom wordt er van de 21 miljoen subsidie die de gemeente krijgt het watertoren terrein niet gekocht?

  Waarom heeft u zelf de grond niet gekocht in Sliedrecht Noord? Waarom heeft u daar nu een veel hogere prijs voor betaald? Waarom is de bouwer nog niet aan het bouwen op het onkruidveld bij Winklerplein?

  Waarom kan de gemeente aan de inwoners niet beloven wat voor geweldigs ervoor al de sloop en bomenkap terugkomt?

  Wat gaat u doen met de egels, muizen, spitsmuizen, padden en elk levend dier dat er woont?

  Er zijn zo ongelofelijk veel vragen dat 5 minuten spreekrecht in de raadsvergadering as dinsdag nooit voldoende is.

  Ik ben niet bang voor verandering, ik ben bang dat de gemeenteraad haar mooie beloften niet nakomt.

  Misschien goed om hier op deze zondag eens goed over na te denken.

  Gemeente Sliedrecht Ton Spek Jan de Vries Ria de Mul Esther Gruppen Mark Jongeneel en geef het door aan collega’s van partijen die ik niet op Facebook heb

  Ik wens u wederom inzicht en behoud van grote bomen en fijn recreëren voor inwoners Sliedrecht Sliedrecht24 CDA Sliedrecht VVD Sliedrecht PRO Sliedrecht Slydregt.NU Sgp-cu Sliedrecht etc

 5. De ambtenaren zijn gewoon in dienst van de bevolking en worden door de groep werkenden onderhouden met en maandelijks riant salaris.

 6. Tekenen helpt 🙂
  De hoge Hoed van Het Winklerplein is ook nog steeds een petje .

  Sliedrecht wil Bouwen Bouwen Bouwen maar ik heb meer met Samen ( wat ze zelf ook Promoten)
  met elk idee Bouwen wordt er een Samen Verloren .Er wordt meestal niet geluisterd.
  Ik weet de Negatieven van Eigenwijsheid goed ..

  Ik ben Samen dus teken
  (dan kan je verder praten )

  Veel Liefs Posisoof

 7. Openheid en transparant, dat is wat de burgers verwachten van de overheid. Geen dubbele agenda’s. Iedereen moet weten welke plannen men voor ons dorp in petto heeft. Dus iedereen op de hoogte stellen!! Teken de petitie en laat u horen, erg belangrijk.😡

 8. Helemaal eens met de brief, ik heb de petitie ook ondertekend.
  De toekomst van Sliedrecht is Sliedrecht echt niet meer. Het wordt onherkenbaar.
  Burgemeester en wethouders hebben nu al geen oog meer voor de bestaande problemen.
  Ze drammen maar door en door.
  Maar ze zijn ons inwoners en hun leefbaarheid echt allang vergeten.
  Van democratie is echt geen sprake. Tegen verkiezingstijd komt de D van democratie, heel even.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld