Twee ‘gouden’ werknemers Royal Van der Leun vieren 50-jarig dienstverband

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Vijftig jaar in dienst bij dezelfde werkgever, dat mag uitzonderlijk worden genoemd. Martin de Jong en Cor Usmany zijn daarvoor vrijdagmiddag 22 september 2023 feestelijk onthaald door hun werkgever Royal Van der Leun aan het Trapezium. In het midden van collega’s, familie en vrienden werd uitbundig gevierd dat zij 50 jaar geleden in dienst zijn getreden. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum was ook burgemeester Jan de Vries (CDA) uitgenodigd.

In het gezellig volle Café De Leuning trekt burgemeester De Vries (links) het doek naar beneden. Twee borstbeelden van Usmany en De Jong (rechts, met bloemen) worden hierbij onthuld. Hiermee zijn ze onderdeel van de ‘Wall of Fame’. Op de aanvullende foto hieronder zijn de beeldjes goed zichtbaar. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)    

Tekst gaat verder onder foto.

CEO Martin den Breejen trapte de festiviteiten af met een korte update over de status van het bedrijf. Op amicale wijze werd De Jong (66) toegesproken. Den Breejen toonde het originele sollicitatieformulier van de jubilaris en merkte hierbij op: “Op het formulier staat een gewenst brutoloon van twee gulden. Het geeft maar aan wat er in vijftig jaar is veranderd…” Den Breejen roemde zijn betrokkenheid bij het bedrijf en overhandigde hem een reischeque en een dinerbon. Met een lach en een traan bedankte De Jong – actief als electrotechnicus – zijn collega’s voor de fijne samenwerking.

Nog steeds werkzaam
Daarna richtte Den Breejen zich tot Usmany, die inmiddels 52(!) jaar in dienst is bij Royal Van der Leun, de onderneming die sinds 2021 het Koninklijk Predikaat mag dragen. Usmany is zelf inmiddels 75 jaar en is sinds zijn pensionering eigenlijk nooit gestopt met werken. Tot op heden is hij nog steeds 26 uur per week werkzaam als lasser. “Het is een fantastisch bedrijf en ik kan het goede contact met mijn collega’s niet missen”, merkte hij daarover op. Usmany had bij zijn 50-jarig jubileum al een reischeque ontvangen. Den Breejen voegde daar nu nog een dinerbon aan toe.

Toewijding
Tenslotte voerde burgemeester De Vries het woord. Hij sprak: “Royal word je niet zomaar, 50 jaar in dienst gaat ook niet vanzelf. Samen zijn jullie – Cor en Martin – 102 jaar in dienst bij Royal Van der Leun. Toevallig, want Royal Van der Leun bestaat inmiddels ook 102 jaar. Sliedrecht staat 23e in de rangschikking van Nederlandse plaatsen met succesvolle bedrijfsvoering. Dat heeft met allerlei zaken te maken, waaronder goed werkgeverschap. Producten, innovaties en dergelijke zijn belangrijk, maar júllie – de medewerkers – zijn het kapitaal. Succes hangt samen met toegewijde medewerkers, Cor en Martin zijn daar twee bijzondere voorbeelden van. Namens de gemeente Sliedrecht feliciteer ik jullie en wil ik deze felicitaties graag onderstrepen met een mooie bos bloemen!”

1 gedachte over “Twee ‘gouden’ werknemers Royal Van der Leun vieren 50-jarig dienstverband”

  1. Zeker een felicitatie waard. 50 jaar bij zo’n fantastisch bedrijf. Jongstleden mei was míjn dochter ( Wilma Hofstra de Jong) als 1e vrouwelijke electrichen bij Royal vd Leun 25 jaar in dienst. Top gedaan meid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld