Grote Kerk decor voor concert van The Bowery en Zandkunstenaar

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Grote Kerk aan de Kerkbuurt is vrijdagavond 22 september 2023 een concert verzorgd door The Bowery, die als één van de meest succesvolle christelijke artiesten van Nederland wordt beschouwd. De band werd hierbij ondersteund door kunstzinnige zandtekeningen van de Zandtovenaar. Het werd een avond met inhoud, zowel in muziek/zang als gesproken woord. Songs over het leven zoals velen het kennen, puur met hier en daar een rauw randje.

Zanger Rokus Maasland (midden) weet met begeleiding van een gitarist en toetsenist de harten van de honderdtachtig bezoekers te raken. Zijn karakteristieke doorleefde stemgeluid vormt daar de basis voor. Ook zijn inhoudelijke verhalen tussen de nummers zorgen ervoor dat iedereen ademloos luistert. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.
Zandtovenaar van het eerste uur Immanuel Boie bracht de bezoekers in verwondering met zijn knappe zandspel van licht en donker.

Door te strooien, schuiven en gooien met zand op een verlichte glasplaat liet zandkunstenaar Immanuel Boie allerlei tekeningen verschijnen. Met een paar handbewegingen verandert een tekening volledig van beeld, een bijzonder kunstzinnige vaardigheid van Boie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld