INGEZONDEN BRIEF: Boek De Bonkelaar

Een betaalbaar boek over voormalig theater De Bonkelaar moet tegen de kerst verschijnen, maar verdient steun! 

Herinnert u zich De Bonkelaar, gemeenschapscentrum, theater, poptempel, de trots van Sliedrecht in de tumultvolle en roemrijke haren ’70, ’80’ en ’90  van de vorige eeuw.

Het toenmalig cultureel centrum De Bonkelaar. (Foto Historisch Archief Sliedrecht)

Heel veel bezoekers van de toenmalige Bonkelaar willen deze jaren graag herbeleven. Op veler verzoek heb ik veel materiaal verzameld van oud-personeelsleden, bezoekers, artiesten, gebruikers / huurders met persoonlijke anekdotes, bedrijfsjubulea, muziekkorps- en koorconcerten, foto’s, kaartjes etc. en wil ik dit allemaal in boekvorm samen laten komen. 

Leen de Groot-Wilhelmus, Wim de Jong-carnaval, Riek van Dijk-Kamerkoor, Martin en Gijs Zonnenberg-koren hebben leuke en emotionele stukken geschreven.
 
Het is zeer van maatschappelijk belang dat de roem- en kleurrijke geschiedenis van het gemeenschapscentrum De Bonkelaar nooit verloren mag gaan voor de komende generaties en behouden moet blijven. Drie oud-wethouders (Den Besten, Venis en Lavooi) zullen ook hun kant van het verhaal vertellen, waarom De Bonkelaar als centrum van de gemeente Sliedrecht veranderde in een ruïne en daarna als puin werd afgevoerd (daar zijn heel veel Sliedrechters heel erg nieuwsgierig naar kan ik u verzekeren).
 
De vormgeving zal verzorgd worden door: Book I Design, het drukwerk zal worden verzorgd door Pictures & Publishers te Woudrichem. De uitvoering van het boek bestaat uit een omslag hardcover, afwerking: genaaid gebonden, aantal blz. 272, eerste oplage 500 stuks.
 
Als winkelprijs moet een prijs van € 29,95 haalbaar zijn. Om dat te bereiken, heb ik uw hulp nodig. Ik kan dit nooit alleen. Kent u iemand uit uw omgeving of bent u bekend met bedrijven, die het boek financieel willen steunen? Graag! Neem contact op, denk mee s.v.p.
 
Let op: De donatie kan dan pas worden gedaan nadat het boek daadwerkelijk is gedrukt en uitgebracht en een factuur is verzonden. Bij een beslissing tot donatie zal een e-mail met vermelding van het bedrag volstaan. 
 
Met vriendelijke groeten, 
Michiel van Houselt 
E-mail: [email protected]

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Boek De Bonkelaar”

  1. Martin Nieuwkoop, nou ik denk wèl dat er bijvoorbeeld genoeg babyboomers zijn die de bekende bands, die er toen al kwamen, volgden en nog steeds volgen en dus daar in De Bonkelaar opzochten voor een concert.
    Ook de Vreemde Kostgangers hebben recent 2 fantastische uitverkochte tours gedraaid en onder de 3e tour brak het virus uit dus het ligt nu stil. Zijn dus artiesten, iconen zelfs, die ook daar kwamen spelen in de 80er en 90er jaren. Dus denk het gewoon wel dat er animo voor is om al die leuke unieke foto’s en knipsels gebundeld te zien ….

  2. meneer verlinde geld kwestie misschien 500 stuks misschien niet winstgevend genoeg?

    Hoop dat boek veel vertelt maar wie interesseert zich wat was waar over wan beleid? Of waarom de ME moest komen toen disco avond uit hand liep ?

  3. Jammer dat er buiten ons dorp wordt geshopt. We hebben hier in sliedrecht een prima drukker die dit soort klussen uitstekend kan verzorgen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld