INGEZONDEN BRIEF: Advies bij inrichten tuin

Het uitdelen van de dozen zaterdag 7 oktober 2023 in Moestuin Sliedrecht. Tweede van links Leen den Ouden. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Ik adviseer particulieren bij inrichting van hun tuinen, gericht op de natuur. Daar geef ik ook lezingen over. U kunt mij terug vinden via Natuurtuinadvies Alblasserwaard. Mijn website staat onder Puur Papendrecht.

Ik kom nog even terug op het uitdelen van zeventig dozen met planten voor vlinders, bijen en hommels, afgelopen zaterdag bij Moestuin Sliedrecht. 

Tekst gaat verder onder foto.

Als u vlinders, bijen of hommels in uw tuin een prettig onderkomen wilt bieden, kunt u een takkenril aanleggen aan de noord en oostkant van uw tuin, vooral als daar geen muren zijn. Immers deze insecten zijn koudbloedig en gebruiken de zon en de warmte om te kunnen leven.

De takkenril maakt u door twee rijen palen in de grond te plaatsen, met een grondboor. De afstand tussen de palen c.a. 75 cm en de afstand tussen de rijen c.a. 50 cm. Daar tussen legt u het snoeihout wat in de winter uit uw tuin komt, dus geen gesjouw meer naar het gemeente afvalbedrijf.

Komt u er niet uit? Mail mij.

Leen den Ouden
ouden.l@chello.nl

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld