In najaar expositie in Sliedrechts Museum over De Bonkelaar

SLIEDRECHT – Nog dit najaar komt er een tentoonstelling over het voormalige theater en culturele schouwburg De Bonkelaar. Aanleiding is het verschenen boek met de vele foto’s en anekdotes. Bert Gort van het Sliedrechts Museum aan Kerkbuurt 99 verwacht dat eind oktober kan worden geëxposeerd. 

De expositie zit al lang in de pen, maar vanwege de coronapandemie is deze steeds uitgesteld. Samensteller en initiatiefnemer van het boek en de expositie is Michiel van Houselt. 

Veel mensen zijn nieuwsgierig en soms geraakt door de vele verhalen die tot op de dag van vandaag nog steeds de ronde doen. “Met veel foto’s en ander materiaal willen we een ‘Bonkelaar-experience’ brengen in het museum. We willen het theater De Bonkelaar als beleving terugbrengen. Het gebouw was speciaal in zijn soort en als theater werd het in de beginjaren door veel omroepen gebruikt”, vertelt Michiel van Houselt, auteur van het boek.

Gebruikers gebouw
Ook veel artiesten kwamen er graag zoals Mike Burstyn, Elvis Costello, de Golden Earring en Herman van Veen en vele anderen. Van Houselt: “Het was een dorpsgebouw van grote allure en iedereen van SGP tot aan Elektra maakte er gebruik van. Het is ontzettend jammer dat De Bonkelaar ter ziele ging en een aantal jaar geleden werd afgebroken. Het was écht het hart van het dorp. In de gemeente Sliedrecht hechten de inwoners groot belang aan hun eigen identiteit. Die identiteit werd mede bepaald door de uitstraling van dit gemeenschapscentrum met de meer dan uitstekend gekozen naam De Bonkelaar.”

1 gedachte over “In najaar expositie in Sliedrechts Museum over De Bonkelaar”

  1. Een cultuurburcht, die de gemeenschap veel plezier heeft gebracht maar ook veel geld heeft gekost.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld