Hars verstopt rioolleiding en geeft overlast bij flatbewoners

SLIEDRECHT – Gelijktijdig met een waterleidingprobleem bij flat Het Merelnest speelde donderdag 16 september 2021 nog een probleem, namelijk een rioolprobleem. Er kwam volgens woningcorporatie hars in een rioolleiding terecht, waardoor deze verstopt raakte en overlast in enkele woningen gaf. 

Het Merelnest is vijf hoog en volgens Tablis Wonen niet onderheid. Dat laatste wordt overigens tegengesproken door mensen uit Sliedrecht. Om te voorkomen dat er problemen komen, wordt onder de flat onder de begane grond een harslaag aangebracht. Dat gebeurde onder meer donderdag. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Daarbij werd een rioolleiding geraakt, waar een scheur in kwam en daar liep volgens Tablis Wonen hars in. Dat veroorzaakte een verstopping en stank in het flatgebouw.

Overgelopen
Een appartement boven een garage kreeg te maken met het overlopen van een toilet, waardoor een laminaatvloer beschadigd raakte. Ook raakte een badkamer besmeurd. Een schoonmaakbedrijf haalde het ergste weg. Volgens Tablis Wonen waren de bewoners niet thuis. Donderdag aan het eind van de middag is volgens de woningcorporatie het probleem verholpen met een zogeheten bypass. Volgens Tablis Wonen wordt eventuele schade opgelost. 

2 gedachten over “Hars verstopt rioolleiding en geeft overlast bij flatbewoners”

  1. Hoezo, niet onderheid. Wie schrijft nu dergelijke onzin verhalen. Was het niet onderheid dan was het allang in de veenprut van 15 m1 weggezakt. Dit gebouw staat op stevige betonnen palen. Zelf gezien toen ze er in gingen. Die harslaag zal vast wel een andere functie hebben.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld