Gemeente laat mogelijkheden ontsluiting Baanhoek-West onderzoeken

SLIEDRECHT – Wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer en Vervoer verwacht midden oktober 2021 de gemeenteraad te kunnen informeren over de altenatievenstudie. Hij doelt op de ontsluiting van wijk Baanhoek-West. Dat schrijft Spek in de beantwoording op vragen van raadslid Vincent Prins (CDA). 

In de brief van 23 juni 2020 staat dat de resultaten van de verkenning naar een extra oostelijke ontsluiting van wijk Baanhoek-West waarschijnlijk ‘aan het einde van het vierde kwartaal’ bekend zijn. Kennelijk is er coronavertraging opgetreden, want het bleef stil. Te stil voor Prins die daarom meer duidelijkheid wilde hebben. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl) 

Inmiddels heeft het bureau Goudappel in opdracht van de gemeente Sliedrecht onderzoek gedaan naar een mogelijk extra ontsluiting van Baanhoek-West, ‘Een variantenstudie naar de ontsluiting van wijk Baanhoek-West in Sliedrecht’.

Mogelijkheden
Vijf alternatieve ontsluitingen zijn onderzocht volgens Spek. “Voor een ontsluiting aan de oostzijde van Baanhoek-West is een tweetal varianten onderzocht, waaronder een doorsteek vanaf de Menuet door de Spoordijk naar de Parallelweg (ter hoogte van Benedenveer) en een openstelling Busbaan richting Craijensteijn”, aldus Spek, die komende maand met meer informatie belooft te komen. 

2 gedachten over “Gemeente laat mogelijkheden ontsluiting Baanhoek-West onderzoeken”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld