Huurders in panden Maaslaan moeten weg; huur per 1 oktober opgezegd

SLIEDRECHT – De huur- en gebruikersovereenkomsten met gebruikers van Maaslaan 6, waaronder verschillende ondernemers in de sportschool en in het Creatief Centrum, worden door de gemeente Sliedrecht per 1 oktober 2024 opgezegd. Nog deze maand krijgen zij een brief van de gemeente, waarin dat wordt bevestigd. 

Activiteiten bij het Creatief Centrum. Voor vragen kunnen de huurders contact opnemen met de afdeling vastgoed van de gemeente Sliedrecht schrijft wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) van Gemeentelijk Vastgoed in een College Informatiebrief. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het nieuws hing al langer in de lucht, er zijn gesprekken gevoerd vorig jaar en dit jaar met huurders door de gemeente Sliedrecht, komt het moment van het vertrek nu dichtbij. Het voormalig schoolgebouw wordt tijdelijk verhuurd (sinds 2016 – red.) aan en gebruikt door verschillende maatschappelijke instanties om leegstand te voorkomen. De huurders/gebruikers zijn: Budokia WOR/sportschool Tromp (vechtsportschool), Stichting Creatief Centrum (verschillende kunstenaars), de heer J. Huijzer (kunstenaar) en de Handboogschietvereniging (opslag spullen). De opzegtermijn voor de huurders, uitgezonderd Budokai Wor/sportschool Tromp (drie maanden – red), bedraagt één maand.

Woningbouw
Begin oktober 2023 heeft de raad besloten om de Stedenbouwkundige Visie voor het plan Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht vast te stellen. De Maaslaan is één van de eerste locaties uit deze visie die herontwikkeld gaat worden. Nadat in de zomer van 2023 de plannen voor de Maaslaan tijdens de bewonersavonden zijn toegelicht, heeft de gemeente gesprekken gevoerd met de huurders van Maaslaan 6. Deze gesprekken vonden plaats half september 2023 en half januari 2024. “Door de huurders op tijd hierover te informeren hebben zij voldoende tijd om een alternatieve huisvesting te zoeken. De gemeente heeft ook mee gezocht naar mogelijkheden van alternatieve huisvesting in haar eigen vastgoedportefeuille. Helaas zijn daarin geen goede mogelijkheden gevonden. 

Situatie nu
In het overleg van half januari 2024 is dit volgens de gemeente Sliedrecht besproken en heeft Stichting Creatief Centrum en kunstenaar Johan Huijzer aangegeven dat ze geen alternatieve locatie hebben kunnen vinden. Budokai WOR heeft volgens de gemeente inmiddels wel een alternatieve locatie gevonden en voor de handboogschietvereniging is de opzegging geen probleem.

Beheren pand
Door nu, juni 2024, op te zeggen, kan volgens de gemeente tijdig met de herontwikkeling van de Maaslaan worden gestart. Bijderwieden schrijft aan de gemeenteraad: “Op het moment dat de huurders uit het pand zijn en de sloopvergunning is afgegeven zal de sloop in gang worden gezet. Tot aan de sloop zal het voormalig schoolgebouw aan Maaslaan 6 tijdelijk beheerd worden door Adhoc Leegstandsbeheer. Helaas is het juridisch onwenselijk gebleken om de huidige huurders tot aan moment van sloop het pand te laten huren of gebruiken, ook niet via Adhoc leegstandsbeheer. Bij gebruik via Adhoc leegstandsbeheer blijft er een zeker risico dat huidige huurders een beroep (kunnen) doen op ontruimingsbescherming.”

1 gedachte over “Huurders in panden Maaslaan moeten weg; huur per 1 oktober opgezegd”

  1. sorry als adhoc leegstand beheer er is kan huurders nog rotzooi trappen ?
    ik snap de creatieven hebben bepaalde behoeften die niet vindbaar zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld