Eerste selectietraining volleybal voor Pré Jeugd Oranje-opleiding

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het was zondag 23 juni 2024 vroeg opstaan voor een groot aantal jonge volleyballers. Ook wachtte een spannende dag. In sporthal De Basis vond de eerste selectietraining plaats voor de Pré Jeugd Oranje-opleiding. Trainingen die dit najaar beginnen bij onder meer volleybalvereniging Sliedrecht Sport.

In de ochtend waren de meisjes aan de beurt; na de middag de jongens (zie foto). Zo’n 150 kinderen deden mee aan de selectiedag onder wie negentig meisjes. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De deelnemende spelers kwamen van verenigingen uit Zeeland, Noord-Brant en een groot deel van Zuid-Holland naar de sporthal in Sliedrecht.

Tekst gaat verder onder foto.

Vanaf komend volleybalseizoen is sporthal De Basis één van de locaties waar de opleiding voor Pré Jeugd van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) gebeurt. Vanaf een pril begin kijken de scouts al naar de jongeren. Het begint bijvoorbeeld al bij de lengte van de ouders, maar ook hoe ze lopen en de sporthal binnenkomen. 

Uitslag
Komende week horen de deelnemers of ze wel of niet door de selectie zijn. Of dat de scouts ze toch nog een keer willen zien. In totaal 24 meisjes en 24 jongens mogen door en dit najaar gaan trainen om misschien later door te stromen. Die trainingen vinden ook in Sliedrecht plaats. Sporthal De Basis is één van de negen landelijke locaties voor deze trainingen. Bij sporthal De Basis krijgen de beste jeugdspelers van 14 tot en met 16 jaar uit de regio extra trainingen en kunnen zij doorgroeien naar Jeugd Oranje. Hier online lees je daarover meer. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld