Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Honderden mensen komen af op landelijke reünie ASVZ 50 Jaar

SLIEDRECHT – Oud-ASVZ-medewerkers en huidige medewerkers (ook van fusiepartners) van de zorgorganisatie kwamen zaterdag 7 september 2019 uit heel Nederland naar Sliedrecht. Op locatie Merwebolder was een reünie als afsluiting van het gouden jubileum jaar. De organisatie bestaat 50 jaar.

Grote tenten waren neergezet op de verschillende grasvelden. Bezoekers konden daar met elkaar praten en er waren muziekoptredens. De tenten waren een uitkomst, want af en toe viel er een bui. Op de camera van de drone kwamen ook enkele spetters terecht. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl) 

Op het ASVZ-terrein stonden feesttenten met kraampjes (braderie) en ontmoetingsruimten. Ook was er voldoende te eten, drinken en podia voor muziekoptredens. Tenslotte geen feest bij ASVZ zonder muziek en dus kon de buurt wederom ongevraagd en niet geïnformeerd door ASVZ zes uur lang meegenieten.

Fusiepartners
De organisatie had nadrukkelijk ook oud-werknemers van haar fusiepartners, Stichting PCT, ASVZ Zuid-Holland, SVVGR, Vincentius en Merwebolder uitgenodigd om naar de reünie te komen. De fusie-organisaties die samen het huidige ASVZ vormen, hadden een eigen ruimte op de reüniebijeenkomst. Daar konden medewerkers, oud-medewerkers en vrijwilligers elkaar ontmoeten en verhalen uitwisselen. 

Fusies en groei
De opening van instelling De Merwebolder in 1969 geldt als het oprichtingsjaar van ASVZ. Door fusies met andere instellingen is ASVZ tussen 1997 en 2004 uitgegroeid tot een grote zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

10 gedachten over “Honderden mensen komen af op landelijke reünie ASVZ 50 Jaar”

 1. Dat het, ondanks diverse aankondigingen o.a. op uw eigen site nota bene, anders ervaren word is heel wat anders dan dat het niet aangekondigd zou zijn.
  Dat er overlast word ervaren stel ik niet ter discussie, overlast is voor een ieder tenslotte anders en het is maar hoe tolerant men is.

 2. Zomaar een constatering en feit: Dit feest is openbaar aangekondigd met mededeling dat er muziekoptredens zouden komen, o.a. op deze site op 31-07-2019. Net als bij de feesten bij Elektra had men dit dus kunnen verwachten. Volgens uw eigen redenatie dus wel aangekondigd en geen rede tot klagen / negativiteit dan toch?

 3. Beste Sliedrecht 24, jammer dat jullie de ASVZ negatief neerzetten, bovendien zijn op bijna alle evenementen de buurtbewoners welkom, er werd zelfs een wijkfeest georganiseerd… Dus… Niet zo negatief over een weekje muzikale ‘ geluisoverlast’

 4. Super georganiseerd , bedankt allemaal, ik was er met mijn zus, die al 24 jr zwemvrijwilligster is. Wij hebben heel veel ex-collega’s gesproken. Zelf ga ik nog elk jaar met een aantal gezellig eten en halen we herinneringen op.

 5. tjonge jonge nu ben je echt als media een (…), asvz jaartje bezig om 50 jaar bestaan te regelen en iedereen er bij te betrekken en de buurt geniet niet mee tjonge jonge.

 6. Ik heb er geen behoefte aan om ASVZ te verdedigen en bovendien ben ik bevooroordeeld zou je kunnen zeggen. Maar dat ASVZ een instelling is, die vooral naar zichzelf is gericht gaat te ver.
  Ze staan midden in de Sliedrechtse samenleving en die samenleving leeft met hen mee.
  Dat blijkt telkens weer.
  Als hun externe communicatiebeleid, ook met de woonomgeving, niet op het (door derden?) gewenste peil is, geef dan aan, wat er hapert en wat er aan gedaan is en wordt om dat te verbeteren.
  Dit laat onverlet wat ik schreef in de laatste zin van mijn vorige bijdrage.

 7. Beste Roel, helaas voor je. We schrijven zoals het is. De communicatie bij ASVZ vergeet in 99 van de 100 gevallen de buurt te informeren. Het is niet de eerste keer dat ASVZ iets organiseert en de buurt mag meegenieten. Maak ze deelgenoot, horen we mensen zeggen. Constateringen schrijven we in de teksten net als alle andere feiten. Dan is er nog een verschil. Jongerencentrum Elektra (met een ‘k’) kondigt een Tuinfeest openbaar aan in de media en bij het Tuinfeest kan je de muziek verwachten. ASVZ is een instelling, die vooral naar zichzelf gericht is.

 8. “Tenslotte geen feest bij ASVZ zonder muziek en dus kon de buurt wederom ongevraagd en niet geïnformeerd door ASVZ meegenieten.”

  En da’s nou jammer, dat bovenstaande zinnetje in het Sliedrecht24 verslag!
  Van mij geen kwaad woord over de meeste teksten van de Sliedrecht24 redactie op de site.
  Ook niet als ik het niet met hen eens ben.
  Maar waarom moet je over (eventuele) geluidsoverlast in de buurt, en het daarover niet
  geinformeerd zijn nu zo schrijven?
  Als in “Electra”op de Stationsweg weer een geluidsrijk evenement aan de gang is, wordt
  Sliedrecht-Oost ook niet vooraf op de hoogte gesteld. Terwijl het geluid daar goed te horen is.
  En overlast? De mate waarin je dat ervaart wordt deel ook bepaald door de gunfactor:
  Zolang het niet veel voorkomt, laat de betrokkenen dan hun evenement hebben.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld