Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

College van B & W krijgt rondleiding door gloednieuwe winkel Action

SLIEDRECHT – Het was zaterdagmorgen 7 september 2019 om 09.00 uur meteen druk bij de nieuwe vestiging van Action aan het Merwedeplein, op winkelpromenade Kerkbuurt. Het College van B & W was aanwezig toen ‘de sleutel werd omgedraaid’ en de deuren van Action open gingen. Er was geen officiële handeling en een tiental mensen stonden voor de deur. Later in de ochtend en middag kwamen er meer nieuwsgierige klanten in de winkel, vestiging 1430.

Medewerkers hadden een lint gespannen, dat werd doorgeknipt. Daarna ging de winkel open. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De komst van Action wordt gezien als een opleving en publiekstrekker voor de winkelpromenade Kerkbuurt. De winkeliers vechtten de afgelopen jaren tegen de leegloop van het centrum en zijn druk bezig met ‘de nieuwe winkelstraat’ om het tij te keren.

Tekst gaat verder onder tweet. 

Leden van het College van B & W kregen een rondleiding. Later schreef burgemeester Bram van Hemmen (CDA) op Faceboek. “Interessante rondleiding en mooi om te horen hoe ze hun mensen de belangrijkste eigenschap van hun organisatie zien. Het is een nette en strakke winkel geworden”, aldus Van Hemmen.

Toekomst
Naar de komst van ‘een Action’ is jaren uitgekeken. De Kerkbuurt moet volgens hen weer een ‘trekker’ worden met een prima winkelaanbod. Action kan daar sterk aan bijdragen. Ook enkele nieuwe winkels die onlangs zijn geopend, moeten de Kerkbuurt weer meer laten leven, consumenten alles kunnen bieden met de service en laten genieten. Dit alles moet het koopgedrag meer en meer bevorderen.

Gemeenteraad
Maandagavond 9 september 2019 aanvang 19.30 uur praten de ondernemers van de Kerkbuurt met de gemeenteraad in een openbare beeldvormende vergadering. Dat gebeurt in de HEMA-vestiging.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld