Henri Dunant nu ook opleidingsschool nieuwe leerkrachten

SLIEDRECHT – Openbare basisschool Henri Dunant heeft donderdag 2 februari 2023 veertien nieuwe leerlingen feestelijk ontvangen. Het zijn geen basisschoolleerlingen, maar aanstaande onderwijsprofessionals, die studeren aan de Pabo van Hogeschool Inholland. Dat is een opleiding, waar ze worden opgeleid tot toekomstige meesters of juffen.
 
Iedere donderdag vormen de toekomstige onderwijzers een leerteam op openbare basisschool Henri Dunant, waarin ze theorie aan de praktijk koppelen. (Foto obs Henri Dunant)

Openbare basisschool Henri Dunant is een (aspirant) opleidingsschool geworden. Dat betekent dat er een intensievere verbinding komt tussen de theorie (leren), praktijk (linken) en de student (leven). Op deze manier ontstaat er een samenhangend curriculum.

Eigen programma
Dit is een onderdeel van het ontwikkelplan schooljaar 2022-2025 waar stichting Openbaar Onderwijs Papendracht Sliedrecht één van de deelnemende besturen is. De aankomende leraren worden op de werkplek opgeleid en leren in de context van de school. In een opleidingsschool leiden scholen en opleidingen samen onderwijsprofessional op. Een opleidingsschool gaat met een eigen programma daarin verder dan een stageschool waar studenten in de praktijk leren lesgeven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld