INGEZONDEN BRIEF: Op eigen houtje

Op de foto Coralinde en Esther. 

Na een jaar keihard trainen was de teleurstelling heel groot toen wij (Esther de Jong – Salentijn en Coralinde Vlot) donderdag te horen kregen dat onze Alternatieve Elfstedentocht (vrijdag) op de Weissensee was afgelast. Gecanceld wegens weersomstandigheden en te slecht ijs.

Het enige positieve bericht op dat moment was dat we ruim € 8.000,- hadden ingezameld voor het prachtige werk van Stichting Hartekind. Dat doel hadden we behaald. Maar… we kwamen om te schaatsen.

We besloten die donderdagmiddag een poging te wagen op de vrijgegeven ijsstrook (vol scheuren) van slechts 2 km lang. Het was zwaar, maar het ging. De volgende dag stonden we vroeg op het ijs en startten we onze eigen Alternatieve Elfstedentocht, zonder verzorging, zonder de hele happening eromheen. We zaten er lekker in en hoe verder we kwamen, hoe groter de drang werd om die 200km daadwerkelijk vol te schaatsen.

De omstandigheden waren zwaar; het werd kouder en steeds meer mensen stopten. Na de laatste anderhalf uur in het donker te hebben geschaatst kwamen we 18.45 uur over de finish! 50x heen en weer op het strookje ijs. Afremmen, omdraaien en weer opstarten. Die dag hebben er 9 mensen de 200km gehaald, waarvan wij er 2 zijn. We werden warm onthaalt door Stichting Hartekind en de dames van Dutch Outdoors. We hebben het gered!!

Tekst gaat verder onder foto.

Wat een avontuur, wat was dit gaaf. We willen iedereen ontzettend #bedanken voor alle support, voor het medeleven en voor alle geweldige #donaties! De teller staat nu op € 8.395,-!!

Al het opgehaalde geld, gaat 100% naar Stichting Hartekind. Zij voeren levensbelangrijk #onderzoek uit en maken het verschil voor alle 25.000 #hartekinderen in Nederland. Foto’s en filmpjes zijn te vinden op instagram @winterhart2023

Fijne dag gewenst.
Met vriendelijke groet, Coralinde Vlot

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Op eigen houtje”

  1. Geweldig gedaan. Ook het idee van de alternatieve, alternatieve Elfstedentocht gezien de omstandigheden. En dan toch die 200 kilometer rijden Ik neem hier mijn beide petjes voor af!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld